GeriModa Trendleri Mozanit Taş Nedir, Nasıl Anlaşılır? İşte Mozanit Taşı Pırlantadan Ayıran Özellikleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mozanit Taş Nedir, Nasıl Anlaşılır? İşte Mozanit Taşı Pırlantadan Ayıran Özellikleri

Mozanit Taş Nedir, Nasıl Anlaşılır? İşte Mozanit Taşı Pırlantadan Ayıran Özellikleri

"Görünümü neredeyse pırlanta ile aynı olan mozanit taş, son zamanlarda tercih edilen takılar arasında yer alıyor. Mozanit taş, pırlantanın aksine laboratuvar ortamında yapılıyor. Safir, yakut, zümrüt gibi parlak ve ılıştılı olan mozanit taş, pırlantadan sonra en dayanıklı ikinci taş sınıfında kabul ediliyor. Peki, mozanit taş nedir, nasıl anlaşılır? İşte yeni trend mozanit taşın özellikleri..."

Mozanit taş son günlerde, pırlantı başta olmak üzere değerli taşların yanında alternatif bir takı olarak tercih ediliyor. Görüntüsüyle pırlantayla benzerlik gösteren mozanit taş nasıl anlaşılır? Mozanit taş nedir? İşte mozanit taşın özellikleri...

Mozanit taş nedir?

Mozanit silikon karbid olarak bilinen sınırlı miktarda ve küçük parçacıklar halinde bulunan dünyada doğal olarak oluşan bir mineraldir.

Mozanit taş nasıl anlaşılır?

Morötesi ışık altında çok hafifçe yeşil, sarı ya da gri parıltı, taşın mozanit olduğunu gösterebilir. Mozanit taşlar laboratuvar ortamında yapılıyor. Gerçek pırlanta ise doğadan çıkan taşlardır. Doğal pırlantada küçük noktalar ve kahverengilikler göze çarpar. O noktalar ve hafif kahverengilik pırlantanın doğal olduğunu gösterir.

Mozanit taşın özellikleri

Mozanit taşı, diğer değerli taşlardan daha parlaktır. Ayrıca daha sert ve dayanıklıdır. Çizilmelere, parçalanmaya karşı dirençlidir. Mozanit mücevherlerin, mücevher onarım işlemleri sırasında ısı hasarı yaşama olasılığı daha düşüktür. Mozanit taş, olası ev yangınlarında görülen aşırı sıcaklıklarda hayatta kalabilir.

False