GeriBitki Bakımı Latin Çiçeği Nedir Ve Bakımı Nasıldır? Latin Çiçeği Anlamı, Özellikleri, Faydaları Ve Yetiştiriciliği
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Latin Çiçeği Nedir Ve Bakımı Nasıldır? Latin Çiçeği Anlamı, Özellikleri, Faydaları Ve Yetiştiriciliği

Latin Çiçeği Nedir Ve Bakımı Nasıldır? Latin Çiçeği Anlamı, Özellikleri, Faydaları Ve Yetiştiriciliği

"Ülkemiz iklim şartlarına uygun olan çiçeklerden olan Latin çiçeği gerek görüntüsü ile gerekse de faydaları ile ünlü bir çiçektir. Latin çiçeği yetiştirmek isteyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Durum böyle olunca Latin çiçeği ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır. Latin çiçeği son aylarda en çok araştırılan çiçeklerden bir tanesi olmuştur. Peki Latin çiçeği nedir? Latin çiçeği bakımı nasıl olur? Latin çiçeği anlamı nedir? Latin çiçeği özellikleri nelerdir? İşte Latin çiçeği ile ilgili tüm detaylar."

 

 Latin çiçeği bakımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunmaktadır. Bu püf noktalara dikkat ederek kolay bir şekilde Latin çiçeği yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Latin çiçeği ülkemizde rüya çiçeği olarak da adlandırılmaktadır. 

 Latin Çiçeği Nedir? 

 Latin çiçeği Latin çiçeği gillerden gelen bir çiçektir. Asıl yetiştiği yer Güney Amerika'dır. Bundan dolayı bu coğrafyada daha fazla yetiştiğinden dolayı adına "Latin Çiçeği" denilmiştir. Latin çiçeği yaklaşık olarak kırk tane türü olan bir çiçektir. Ülkemizde de yetişebilen bir çiçek türüdür. Latin çiçeği otsu bitkilerden olarak değerlendirilir. 

 Latin Çiçeği Bakımı Nasıldır? 

 Latin çiçeği güneşi fazla sever. Bundan dolayı yetiştirirken güneşli alanda tutmanız gerekmektedir. Latin çiçeği güneşli alanda yetiştiremiyorsanız yarı gölgede de yine bu çiçeğin bakımını yapabilirsiniz. Toprak seçimi Latin çiçeği için önemlidir. Toprak seçiminde daima nemli toprak seçmelisiniz. Nemli toprak seçtikten sonra eğer toprağı kuruduysa bakım esnasında toprağı nemlendirmeniz yeterli olacaktır. Toprağı senede bir kere değiştirmeniz yeterli olacaktır. Latin çiçeği toprağını değiştirirken geçirgen bir toprak tercih ettiğinizden emin olunuz. 

 Latin çiçeği için özel bir bakım yapmanıza gerek yoktur. Bundan dolayı bakımına ekstra zaman harcamanıza gerek yok. Aynı zamanda Latin çiçeği kuraklığa oldukça dayanıklı bir çiçektir. Bundan dolayı sürekli olarak sulamanıza da gerek yoktur. Latin çiçeğinin yayılıcı türleri bulunur. Bu da toprağın kirlenmesine sebep olur. Yayılıcı türleri ortaya çıktığı anda toprağı temizlemeniz doğru olacaktır.

  Latin çiçeğinin bakımı saksıda çok rahat bir şekilde yapılabilir. Göz zevkine hitap eden bir çiçek olan Latin çiçeği bakımına özen gösterilmelidir. Latin çiçeği düzenli olarak budama işlemi ister. Uzayan dallarını yavaşça kesebilirsiniz. Sağlam olan dalları ön plana çıkararak böylece daha iyi büyümesini sağlayabilirsiniz.

  Latin Çiçeği Nasıl Ekilir?

 Latin çiçeğini ekmeden önce tohumu bir gün suda beklemesi gerekiyor. Eğer tohumu suda bekletmeden ekerseniz Latin çiçeği büyümeyecektir. Bundan dolayı bu noktaya dikkat etmek son derecede önemlidir. Ekimi için bir torf toprak seçebilirsiniz. Latin çiçeğini ekmek için en iyi ay şubat ya da mart aylarıdır. Şubat aylarında ekilen Latin çiçeği daha hızlı büyümektedir. Latin çiçeği hem bahçede yetişebilir hem de saksı da yetişebilir. Bundan dolayı ekerken bu noktaya dikkat etmek son derecede önem teşkil ediyor.

  Latin Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? 

 Latin çiçeğini dilerseniz tohum ile dilerseniz de köklerinden çıkan yavrular ile çoğaltmak mümkündür. Sağlam olan köklerinden yavaşça ayırarak yeni bir saksıya ekebilirsiniz. Ektiğiniz saksının torf toprak ya da ince bir toprak olması son derecede önemlidir. Bu şekilde Latin çiçeği kolayca çoğaltılır.

  Latin Çiçeği Tohumu Nasıl Olur? 

 Latin çiçeği tohumu etlidir. Aynı zamanda suda bekletilmesi gereken bir tohumdur. Latin çiçeği tohumu ayrıca koyu renktedir.

  Latin Çiçeği Nasıl Sulanır?

  Latin çiçeği aşırı derecede sulama istemez. Yani yaz aylarında dahi olsa sürekli olarak sulamaya gerek yoktur. Latin çiçeğini sularken kış aylarında 2 haftada bir kere sulamanız yeterlidir. Toprağın nemli olarak kalması için köklerden itibaren sulamanız yeterli olacaktır.

  Evde Latin Çiçeği Yetiştiriciliği Yapılabilir mi? 

 Latin çiçeği hem evlerde hem de bahçelerde yetiştirilebilir. Gerekli olarak bakımları yapıldığı takdirde saksıda ve evlerde Latin çiçeğini yetiştirebilirsiniz. Latin çiçeği güneş istediğinden dolayı güneşli bir yerde yetiştirmeniz doğru olacaktır.

  Latin Çiçeği Anlamı

 Latin çiçeği demek yurt severlik demektir. Aynı zamanda vatan severlik anlamını da taşır.

  Latin Çiçeği Latincesi

  Latin çiçeğinin Latincesi Nastirtum Majus'dur.

  Latin Çiçeği Özellikleri

  - Latin çiçeği otsu bir bitkidir.

 - Latin çiçeğinin meyveleri sarı turuncu ve kırmızı renkte olabilir.

 - Latin çiçeği yaprakları düzensiz ve yuvarlak olarak gözlemlenir.

 - Güneşe ihtiyaç duyan bir bitkidir.

  Latin Çiçeği Faydaları

  - Latin çiçeği bronşite oldukça iyi gelmektedir.

 - Soğuk algınlığını doğal yollardan tedavi eder.

 - İştahsızlığa iyi gelerek çocuklarda iştah açar.

 - Hazımsızlığa iyi gelmektedir.

 - Saç dökülmelerini önler.

 - Birçok hastalığın doğal tedavisinde kullanılmaktadır.

 - Latin çiçeği çorbası ve salatası da olan bir çiçektir.

  Latin Çiçeği Hikayesi 

 Latin çiçeğinin herhangi bir mitolojik hikayesi bulunmamaktadır.

False