GeriEvcil Hayvanlar Kürek Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Kürek Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kürek Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Kürek Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

Kürek Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Kürek Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

"Dünyanın ilginç balık türleri içerisinde kürek balığı gelmektedir. Fiziksel boyutları ve yapısı ile birlikte, değişik özellikleri üzerinden ön plana çıkar. Peki kürek balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi? Kürek balığı türleri ve nerede yaşar detayları ile derledik."

Oldukça büyük yapısıyla kürek balığı birkaç insanın taşıyabileceği ağırlığa sahip balık türleri içerisinde gelmektedir. Ortaya çıkan özellikleri ve yaşam koşulları ile beraber merak edilen balık çeşitleri arasında olduğunu söylemek mümkün.

Kürek Balığı Nedir?

Regaleciade familyasından olan kürek balığı, aynı zamanda kemikli balık türlerinin en büyüğü olarak bilinmektedir. Adından da anlaşılacağı üzere tip olarak küreye benzeyen bir yapıya sahip olduğunu söylemek mümkün. Kenarlarındaki turuncu rengi ile ilginç görüntü ortaya çıkarır. Uzun ince gövdesi üstelik kayışa benzer bir yapı oluşturur. Boyutları birden çok kişinin taşıyabileceği kadar ağırlığa ve uzunluğa erişebilmektedir.

Kürek Balığı Özellikleri Nelerdir?

Görüntü açısından yılan balıklarını andıran kürek balıkları, geçmişten günümüze kadar pek çok efsaneye de konu olmuştur. Oyları ortalama 6 ya da 7 metre kadar uzaması ile beraber, oldukça yüksek ağırlığa sahip olduklarını ifade etmek mümkün. Bununla birlikte olta veya ağ gibi ablama türlerini yakalanmayan bir balık türüdür. Kıyıya vurmuş türleri içerisinde ise en uzunu 11 metreye kadar ulaşmış olduğunu söylemek gerekir. Ağırlığı ise 272 kilogram olarak öne çıkıyor. Bu yönüyle boyutları ve ağırlığı açısından oldukça büyük, devasa deniz canlıları içerisinde gelmektedir.

Kürek Balığı Eti Yenir mi?

Kürek balığı etinin tadı genelde jelatimsi bir yapıya sahiptir. Bu jelatimsi yapışkan madde nedeniyle günümüzde yenilmeyen ve tüketilmeyen balık türleri içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Yani genel anlamda dünyanın farklı ülkelerinde tüketilmeyen balık türleri içerisinde yer aldığını söylemek gerekir. Ancak bazı yerel bölgelerde yaşamak adına bazı durumlarda tüketildiğini de söylemek gerekir.

Kürek Balığı Türleri Nelerdir?

Kürek balığı birçok farklı türe sahip olan önemli canlı türleri içerisinde yer almaktadır. Fiziksel özellikleri ve yaşam koşulları ile beraber avlanma niteliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini söylemek gerekir. Bu doğrultuda ‘büyük kurdele balığı’ ile beraber aynı zamanda ‘regalecus’ türü üzerinden ön plana çıkmaktadır. Genel olarak bu iki türlü eşliğinde öne çıkması ile beraber, dünyanın en büyük deniz canlıları içerisinde geliyor.

Kürek Balığı Nerede Yaşar ve Bulunur?

Kürek balıkları daha çok dünya çapında okyanuslarda yaşamını sürdürür. Aynı zamanda özellikle sıcak ve ılıman iklimleri tercih eder. Özellikle de pasifikte 300 ila 1000 metre derinliğinde yaşamını sürdüren canlı türleri içerisinde yer almaktadır. Ayrıca nadiren deniz üzerine çıktıklarından dolayı, kürek balıklarını görmek çok nadirdir.

Kürek Balığı Nasıl Beslenir?

Okyanusun derinliklerinde dikey bir yapı altında hareket eden kürek balığı, çevrelerindeki proteinler vasıtası ile beslenir. Özellikle bu proteinleri dolaşarak bulur ve gün içerisinde bunları tüketmek suretiyle besin kaynağı olarak değerlendirir. Bu yönüyle beslenme açısından diğer dev deniz canlı türlerine göre farklılık yarattığını ifade etmek gerekir.

Kürek Balığı Ne Kadar Süre Yaşar ve Ömürleri Ne Kadardır?

Dünyanın en ilginç ve aynı zamanda en büyük deniz canlı türleri içerisinde kürek balığı gelmektedir. Bu doğrultuda oldukça büyük ve devir yapıya sahip olmasının yanı sıra, ayrıca ortalama 10 ila 20 yıl kadar yaşam süreleri olduğunu söylemek gerekir. Tabii bu durum yaşam koşulları ve avlanma ile türlerine bağlı olarak farklılık yaratmaktadır. Ancak genel itibariyle bu süreler içerisinde hem dişi hem de erkek olarak denizin derinliklerinde yaşamlarını sürdürürler.

False