GeriEvcil Hayvanlar Keler Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Keler Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keler Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Keler Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

Keler Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Keler Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

"Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan balık türleri içerisinde Keler balığı gelmektedir. Bu sebepten dolayı deniz canlıları açısından önemli bir yer tutar. Peki, Keler balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi detayları ile derledik."

Nadir balık türleri içerisinde bulunan Keler balığı, özellikle avlanma nedeniyle nesli azalan balık türleri arasında geliyor. Oldukça büyük bir fiziksel yapıya sahip olan bu balık, aynı zamanda pek çok özelliği ile ön plana çıkmaktadır.

Keler Balığı Nedir?

Bir dönem Atlantik okyanusunda yaygın olarak bundan köpek balığı türleri içerisinde Keler balığı gelmektedir. Günümüzde ise nesli tükenmekte olan ve koruma altında kayıp balık türleri arasında olduğunu ifade etmek mümkün. Özellikle deniz tabanında kamufle olabilme yapısına sahip olan balık türü, geniş ve sağlam bir deriye sahiptir.

Keler Balığı Özellikleri Nelerdir?

Sırtı pürüzlü ve çikolata rengine sahip olan keler balığı, aynı zamanda siyah rengi olan süslü bir yapıya sahiptir. Uzunluğu yaklaşık olarak 2,5 metre olması ile beraber, toplamda 75 kilogram ağırlığındadır. Üst üste binmiş olan yassı dişlere sahip olmasının yanı sıra, yetenekli bir avcı olarak da öne çıktığını ifade etmek mümkün. Nadir ve nesli tükenmekte olan özel köpek balığı türleri içerisinde gelmektedir. Genel olarak yatsı ve enlemesine uzun bir fiziksel yapısı bulunur.

Keler Balığı Eti Yenir mi?

Keler balığı dünyanın en lezzetli balık türleri içerisinde yer almaktadır. Özel olarak şefler kontrolünde farklı restoranlarda hazırlanır ve sunulur. Özellikle ızgara balığı ve şiş olarak hazırlanır. Ancak tavada yapılmayan ve pişirilmeyen bir balık türü olduğunu ifade etmek mümkündür. Çok lezzetli olması ile beraber dünya çapında bu konuda bilinen önemli balık türleri içerisinde yer almaktadır.

Keler Balığı Türleri Nelerdir?

Dünyanın en nadide ve Nadir balıkları arasına girmiş olan keler balığı, aynı zamanda değişik türlerde sahiptir. Bu doğrultuda Latince isimleri üzerinden bilinen değişik türleri olduğunu ifade etmek mümkündür.

- squatina australis
- squatina Californica
- squatina dumaril

Bu şekilde daha birçok değişik türe sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Aşağı yukarı tip olarak birbirlerine çok benzemesi ile beraber, renk olarak bazı farklılıklar ortaya çıkmaktadır. Ancak genel olarak avlanma ya da diğer koşullar doğrultusunda birbirlerine benzerlik gösteren türlerdir.

Keler Balığı Nerede Yaşar ve Bulunur?

Keler balığı genel olarak tropikal iklimleri ve bölgeyi seven deniz canlıları içerisinde yer alır. Aynı zamanda dünyanın farklı bölgelerindeki boğazlarda yaşamını sürdürür. Ilıman ve sıcak iklimleri sevmesi ile beraber, pek çok balıkçı tarafından boğaz bölgesinde avlanır. Bu sebepten dolayı koruma altına alınmış nesli tükenmekte olan canlılar içerisinde gelmektedir.

Keler Balığı Nasıl Beslenir?

Keler balığı üst üste binmiş yassı dişleri ile beraber yetenekli avcılar içerisinde gelir. Etçil bir canlı olması ile beraber kabuklu canlıları ve aynı zamanda küçük balıkları avlar. Bu yönüyle denizin dibinde gezmek suretiyle avını pusuya düşürür.

Keler Balığı Ne Kadar Süre Yaşar ve Ömürleri Ne Kadardır?

Keler balığı yaklaşık olarak 20 yıl kadar yaşayan canlı deniz türleri içerisinde gelmektedir. Tabii bu durum dişi ya da erkek ile beraber farklı özelliklere göre değişkenlik gösterebilir. Bu doğrultuda genel olarak ise 15 ila 20 yıllık bir ömürleri olduğunu ifade etmek mümkün. Tabii aynı zamanda yaşam koşulları, alanları ve avlanma özelliklerine bağlı olarak bu süreci içerisinde farklılık yaratabilir. Günümüzde nesli neredeyse tükenmek üzere olan en önemli balık türleri içerisinde bulunuyor.

False