GeriEvcil Hayvanlar Kediler regl olur mu? Kediler adet ne zaman adet olur ve nasıl anlaşılır
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kediler regl olur mu? Kediler adet ne zaman adet olur ve nasıl anlaşılır

Kediler regl olur mu? Kediler adet ne zaman adet olur ve nasıl anlaşılır

"Kediler hayatımızda hemen hemen her yer rastladığımız ve sahiplenip beslediğimiz hayvanlardan biridir. Özellikle sevimli olmaları sebebiyle pek çok insan tarafından sevilirler. Bunun yanı sıra kediler ile alakalı olarak regl olup olmadıkları gibi birçok konu merak edilir. Bu bakımdan kedilerin regl olup olmadıklarını ve ne zaman adet oldukları hakkında pek çok bilgiye sahip olabilirsiniz. Sizin için Kediler regl olur mu? Kediler adet ne zaman adet olur ve nasıl anlaşılır tüm detayları ile derledik."

Kediler genellikle ev hayvanı olarak beslenilen ve arkadaşlık kurulabilen hatta ev haşerelerini yakalamada da usta olan hayvanlardır. Bununla beraber kedilerin insanlar gibi regl olma özelliği de bulunmaktadır. İnsanlar gibi regl dönemlerinde bir kan akışı görünmese de bazı durumlarda kedilerin adet oldukları anlaşılmaktadır.

Kediler Regl Olur mu?

Kediler insanlarda olduğu gibi üreme dönemlerine girdikleri zaman regl kanaması görülmez. Bunun yanı sıra dişi kediler kızgınlık dönemlerine girdikleri zaman kanama yerine kahverengi bir sıvı gelebilmektedir. Dolayısıyla kediler de tüm memeli canlılar gibi belli dönemlerde regl olurlar. Fakat kedilerde regl dönemi köpek ve insan türlerinden farklı bir şekilde işlemektedir.

Kediler Adet Ne Zaman Adet Olur ve Nasıl Anlaşılır?

Kediler cinsel olgunluğa yaklaşık olarak 6 aylıkken erişirler. Dolayısıyla 6 ayını dolduran kediler genellikle adet olmaya başlamaktadır. Fakat bu adet insanlardaki gibi ya da regl kanaması açıkça görülen hayvanlarınki gibi değil gizli bir adet dönemi geçirmektedirler. Bu sebeple adet dönemindeki kedilerin kanaması gözle görülür cinsten değildir.

Aynı zamanda kedilerde adet kanaması görülmez ve dışa yansıyan bir kanama olmamaktadır. Bununla birlikte kedilerin adet olduklarının belirtileri şunlardır:

- Kızgınlık dönemlerinde olurlar.

- Çok fazla miyavlama sesi çıkarırlar.

- Bu dönemlerinde özellikle sahiplerine, masa ve tabure ayaklarına sürünürler.

- Kapı kenarlarına koku bırakma gibi işlemlerin kedilerin adet olduklarının anlaşılmasında etkili unsurlardır.

Dişi Kedilerin Kızgınlık Dönemi (Adet Dönemi) Nasıl Atlatılır?

Kedilerin kızgınlık yani adet olduğu dönemlerde yapılacak bazı işlemler bulunmaktadır. Bunlardan birincisi kişinin dişi kedisinin bir erkek kedi ile çiftleşmesini sağlaması gerekir. İkinci olarak ise sahiplenilen dişi kedinin erkek kedilerden uzak tutularak gebe kalmasına engel olmaktır.

Bunun yanında eğer kişi dişi kedisini her adet döneminde çiftleştirdikten sonra doğacak olan yavrulara bakabilecek durumda ise çiftleştirmesi kedi için önemlidir. Fakat kişinin doğacak yavrulara bakma gibi bir durum söz konusu değil ise kediyi bu dönemin sıkıntılarından kurtarmak adına kısırlaştırması doğru bir tercih olacaktır.

 

 

False