GeriEvcil Hayvanlar Katil Köpek Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Katil Köpek Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

Katil Köpek Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

"Dünyanın en tehlikeli köpek balığı türleri içerisinde katil köpek balığı gelmektedir. Aynı zamanda bu canlı türü beyaz büyük köpek balığı olarak da bilinir. Peki katil köpek balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi tüm detayları ile derledik."

Pek çok farklı filme de konu olan katil köpek balıkları, oldukça büyük ve görkemli bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda en saldırgan ve diğer köpek balıkları türlerine diş geçirmiş türler içerisinde gelir. Katil köpek balıkları diğer ismi ile beyaz büyük köpek balığı olarak da bilinir.

Katil Köpek Balığı Nedir?

Katil Köpekbalığı büyük beyaz köpek balığıdır. Lamnidae familyasına ait olan bu köpek balığı, aynı zamanda en saldırgan ve güçlü köpek balığı türleri içerisinde yer alır. Yetişkin hallerinde yaklaşık 6 metreye kadar uzanan bu köpek balıkları, deniz dünyasının hâkimleri olarak öne çıkar.

Katil Köpek Balığı Özellikleri Nelerdir?

Torpido şeklinde bir gövdeye sahip olan katil köpek balıkları, kenarları testere tırtıklı dişleri ile beraber konik sivri bir buruna sahiptir. Aynı zamanda yetişkin halleri yaklaşık 6 ya da 6,5 metreye kadar uzanır. Üst bölümü gri ile beraber kahverengi tonları içerisinde yer alırken, gövde ve alt yeni bölümü ise beyazdır. Dünyanın en güçlü ve aynı zamanda saldırgan köpek balıkları içerisinde gelir. Görüntüleri, güçleri ve saldırgan yapıları ile pek çok köpekbalığı filmine de konu olmuş türler içerisinde yer alır.

Katil Köpek Balığı Eti Yenir mi?

Sağlık konusunda katil köpek balığının yenmemesi gerekir. Zaten bu durum genel olarak bütün farklı köpek balıkları için geçerlidir. Aynı zamanda köpek balığının etinin satılmaması ve yenmemesine dair pek çok uyarı gerçekleşmektedir. Yasal süreç kapsamında katil köpek balığı da gelmeyen balık türleri arasında bulunuyor. Özellikle insan sağlığı için tehlike arz eden bir balık türü olmasının yanı sıra, dünyanın değişik yerlerinde yendiğini ifade etmek gerekir.

Katil Köpek Balığı Türleri Nelerdir?

Söz konusu katil Köpekbalığı söz konusu olduğu zaman birçok farklı türe sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Özellikle bu türler içerisinde büyük beyaz köpekbalığı önemli bir yer taşımaktadır. Aynı zamanda goblin, testere ve fırfırlı köpekbalığı türleri gibi birçok değişik örnek ön plana çıkıyor. Oldukça güçlü ve Keskin dişlere sahip olması ile beraber, bu köpek balığı türleri büyük bir yapıya sahiptir.

Katil Köpek Balığı Nerede Yaşar ve Bulunur?

Katil köpek balıkları okyanuslarda yaşar ve daha çok ılıman iklimleri tercih ederler. Aynı zamanda Türkiye'de Akdeniz, Ege ve Marmara'nın kıyı bölgelerinde yaşadıklarını söylemek mümkündür. Daha çok tropikal iklim sevmesi ile beraber, genelde sıcak alanlarda yaşamını sürdürürler.

Katil Köpek Balığı Nasıl Beslenir?

Katil köpek balıkları birçok farklı balık türünü avlayarak beslenir. Bunlar içerisinde balinalar, fok balıkları ya da kendi türü içerisindeki köpek balıkları yer alır. Tabii bu çeşitler ile beraber daha birçok değişik küçük balık türlerini de avladığını ifade etmek mümkün. En yetenekli ve aynı zamanda Kıvrak etçil avcılar arasında yer almaktadır.

Katil Köpek Balığı Ne Kadar Süre Yaşar ve Ömürleri Ne Kadardır?

Katil köpek balıkları aynı zamanda büyük beyaz köpekbalığı olarak da bilinir. Bu doğrultuda diğer köpek balığı türlerinde olduğu gibi 20 ila 30 yıl arasında yaşadıklarını söylemek mümkün. Tabii yaşam koşulları ve alındıkları bölge itibariyle daha uzun yıllar da yaşama özelliğine sahip olduklarını eklemek gerekir. Aynı zamanda nesli tükenmekte olan özel ırk köpek balığı türleri içerisinde yine gelmektedir.

False