GeriModa Trendleri Kadın ayakkabısında yeni trendler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadın ayakkabısında yeni trendler

"Geçen yıl başlayan ve bu yıl da devam eden sivri burun ve yüksek topuk trendi, 2004'te yerini daha yuvarlak hatlara ve alçak topuğa bırakacak."

Türkiye'nin bayan ayakkabı üretiminde önde gelen kentlerinden biri olan Bursa'da, gelecek yılın modelleri şimdiden belirlenmeye başladı.

Bursa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Halit Sivri'den aldınan bilgiye göre, üretim süreci çok zahmetli olan bayan ayakkabılarında, trend gelecek yıl değişikliklere uğrayacak. Bayan ayakkabılarında geçen yıl başlayan ve bu yıl da devam eden yüksek topuk ve sivri burunlu modeller, gelecek yıl yerini daha yuvarlak hatlara sahip alçak topuklu modellere bırakacak. Bayan ayakkabı modellerinde, siyah favori renk olarak kabul edilirken, metalik, kırmızı, kahve ve lacivert renkler de, cazibesini korumaya devam ediyor.

Ayakkabıcılar Odası Başkanı Halit Sivri, Bursa'nın, İstanbul ve İzmir'den sonra bayan ayakkabı üretiminde üçüncü büyük merkez olduğunu belirterek, kentte halen irili ufaklı 300'e yakın firmanın üretim yaptığını bildirdi.

Bayan ayakkabı üretiminin "zor zenaat" olduğunu ifade eden Sivri, "Erkek ayakkabısını bu yıl satamazsanız, gelecek yıl yine piyasaya verebilirsiniz. Ama, bayan ayakkabılarında durum böyle değil. Modanın sürekli takip edilmesi gerekiyor" dedi. Bursa'da yılda 5 milyon çift civarında bayan ayakkabısı üretimi yapıldığını anlatan Sivri, şöyle konuştu: "Bayan ayakkabısı üretimi, zahmetli bir iş. Modada değişiklik olduğu takdirde, ayakkabıda kullanılan deri ve kalıplarda hemen değişikliğe gidilmesi gerekiyor. Bu çerçevede, bayan ayakkabı üretiminde modanın dört mevsim boyunca sürekli izlenmesi gerekiyor. Biz de, üretimimizde İtalyan ve Alman kataloglarını takip ediyoruz."

False