GeriAşk İlişkiler İstanbul'da Sevgiliyle Gidilecek Yerler Nereler? İstanbul'da Sevgiliyle Gezilecek Yerler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İstanbul'da Sevgiliyle Gidilecek Yerler Nereler? İstanbul'da Sevgiliyle Gezilecek Yerler

İstanbul'da Sevgiliyle Gidilecek Yerler Nereler? İstanbul'da Sevgiliyle Gezilecek Yerler

"Günümüzde birbirinden farklı gezilip görülmesi gereken yer bulunuyor. Özellikle İstanbul'da çok güzel alanlar bulunuyor. İstanbul'da sevgiliyle gidilecek çeşitli güzellikte alanlar bulunuyor. İstanbul'da sevgiliyle gidilecek yerler nereler? İstanbul'da sevgiliyle gezilecek yerler nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik. "

İstanbul'da sevgiliyle gidilecek pek çok yer bulunuyor. Dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olan İstanbul'da Kız Kulesi, Galata Kulesi, Haydarpaşa ve Kadıköy gibi birbirinden güzel mekanlar yer alıyor.

İstanbul'da Sevgiliyle Gidilecek Yerler Nereler?

Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan İstanbul geçmişten günümüze en önemli şehirler arasında yer alıyor. Avrupa ve Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden birisi olan İstanbul tarihi zenginliği ve doğal güzellikleri ile adından söz ettiriyor. İstanbul'da ise gezilip görülmesi gereken alanlar oldukça geniş bir yere sahiptir. İstanbul'da sevgililer genellikle birlikte gezebilirler. İstanbul'da gezilip görülmesi gereken yerler genellikle İstanbul, Galata Kulesi, Galata Kulesi, Rumeli Hisarı, Pierre Loti Tepesi, Çamlıca Tepesi ve Emirgan Korusu olarak bilinmektedir.

İstanbul'da Sevgiliyle Gezilecek Yerler

İstanbul'da sevgili ile beraber gezilip görülmesi gereken yerler oldukça fazladır. Gezilip görülmesi gereken yerler ise şu şekilde sıralanabilir;

Kız Kulesi: İstanbul'un sembollerinden birisi de Kız Kulesi olarak bilinmektedir. Üsküdar Salacak'ta yer alan Kız Kulesi'ne giderken sahildeki teknelere de binmek gerekebilir. Kız Kulesi'ne çıkıldığında ise sevgili ile birlikte romantik bir yemek yenebilir. Bu şekilde manzaranın tadı da çıkarılır. Kız Kulesi civarında oturup sohbet edilecek birbirinden farklı kafeler de yer alır.

Galata Kulesi: İstanbul'un en uğrak noktalarından bir tanesidir. Fener kulesi olarak inşa edilen bu yer tarihi yansıtan en önemli simgelerdendir. İstiklal Caddesi'nin başında yer alan Galata Kulesi'ne çıkılarak İstanbul manzarası da izlenebilir. Sevgiliyle Galata Kulesi gezisi yapıldıktan sonra alt tarafta bulunan kafeler de ziyaret edilebilir. Galata Kulesi'ne girmek için belli bir miktar ücret ödenmesi gerekir.

Galata Köprüsü: Sevgili ile birlikte Galata Köprüsü de ziyaret edilebilecek alanların başında gelir. Bu bölgede balık tutan insanlar da görülür. Sevgiliyle el ele tutuşularak orada bulunan mekanlarda yemek yenilebilir.

Rumeli Hisarı: İstanbul Boğazı'nın yakınındaki en dikkat çeken bölümlerden birisi de Rumeli Hisarı olarak bilinmektedir. İstanbul'un fethi zamanında yaptırılan Rumeli Hisarı şehrin sembolik mekanlarından bir tanesidir. Ayrıca Rumeli Hisarı sevgiliyle gezilebilecek en güzel yerlerden birisi olarak ön plana çıkmıştır. Rumeli Hisarı büyük olduğu için gezmek de zaman alabilir. Rumeli hisarının çevresinde kahvaltı yapılacak alanlar ve kafeler bulunuyor.

İstanbul'da Sevgiliyle Gezilecek En Romantik Yerler

Pierre Loti Tepesi: İstanbul'da sevgiliyle gezilecek birbirinden güzel yerler bulunmaktadır. Özellikle de filmlere konu olan Pierre Loti Tepesi çok merak edilir. Pierre Loti Tepesi'ne sevgili ile birlikte çıkılabilir. Bu tepede eşsiz bir manzara ile karşılaşmak da mümkündür. Pierre Loti tepesinde otururken çay ve kahve içilebilecek çeşitli kafeler bulunuyor. Bu tepeden dürbün ile manzara da izlenebilir. Eyüp semtinde bulunan Pierre Loti Tepesi'nin alt kısmında ise mezarlık bölümü yer alıyor. Pierre Loti Tepesi'ne çıkan sevgililer eşsiz manzara eşliğinde fotoğraf çekebilirler.

Çamlıca Tepesi: Sevgili ile birlikte İstanbul'da ziyaret edilebilecek birbirinden farklı alanlar bulunuyor. Çamlıca Tepesi'ni ziyaret eden kişiler de eşsiz İstanbul manzarasının tadını çıkarabilirler. Çamlıca Tepesi, sevgililerin de uğrak noktalarından biridir.

Emirgan Korusu: Bu koru Sariyer semtinde bulunuyor. Sevgililerin yoğun olarak gittikleri Emirgan Korusu'nda doğayla baş başa zaman geçiriliyor. Piknik alanının da bulunduğu koruda sevgililer romantik bir piknik yapma imkanı bulabilirler.

Fatih Korusu: İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan Emirgan Korusu aynı zamanda Otağtepe olarak da anılır. Piknik yapılacak birbirinden güzel alanlar vardır.

False