GeriSaç İşlem Görmüş Saçlara Yapılabilecek Bakımlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İşlem Görmüş Saçlara Yapılabilecek Bakımlar

İşlem Görmüş Saçlara Yapılabilecek Bakımlar

"İşlem görmüş saçlar beraberinde sorunları da getirir. İlk zamanlarda oldukça havalı ve güzel görünen saçlarınız zamanla uğradığı kimyasalların ve şekillendirme araçlarının gazabına uğrar. Düzenli bakım yaparak bu durumu en hafif şekilde atlatmanız mümkün. İşte öneriler..."

Banyo: Banyo saçlar için bakımın ilk adımıdır. Saçınızı tanıyıp uygun ürünleri kullanmanız saçınızın faydasına olacaktır. Fazla ısıdan kurumuş saçlara sahipseniz kuru ve yıpranmış saçlar için saç kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Saçlarınız boyalı ise boyalı saçlar için olan şampuanları tercih edin.

İşlem Görmüş Saçlara Yapılabilecek Bakımlar

İkinci adım düzenli maske uygulamak.

Hindistan Cevizi Yağı Maskesi: Kuru ve sert saçların en iyi dostu olan hindistan cevizi yağı düzenli kullanım ile saçınıza parlaklık ve yumuşaklık katacaktır.

Bir adet muzu ezin ve içine bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı bal ilave edin. Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Elde ettiğiniz karışım katı olursa zeytinyağı ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Saç diplerinize masaj yaparak uygulayın ve bir saat bekletin. Bekleme işleminin ardından saçınızı yıkayın.

Sarımsak Kürü: Yüzyıllardır bilinen bu kür saçlarınızı gürleştirecek ve kaybettiği sağlıklı görünüme kavuşmasını sağlayacaktır.

Beş diş sarımsağı havanda dövün ve saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Bu şekilde bir saat bekleyin. Bir saatin sonunda zeytinyağı ile saç diplerinize masaj yapın. Bu işlemin ardından da bir saat bekleyin ve yıkayın.

İşlem Görmüş Saçlara Yapılabilecek Bakımlar

Sarımsak ile yapabileceğiniz diğer bir kür de yine zeytinyağıyla... İki yüz elli gram zeytinyağına havanda dövdüğünüz on diş sarımsağı ekleyin. Ağzını sıkıca kapadığınız bir kaba koyun, serin ve karanlık bir ortamda bir hafta bekletin. Karışım bir hafta bekledikten sonra sarımsaklarla birlikte içinden gerektiği kadar alıp saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık iki saat bekletip yıkayın.

Sirke Kürü: Yağlı saçlar için uygun olan bu kür yapışmayı ve kirli görüntüyü engelleyip saça doğal bir ışıltı vererek daha sağlıklı görünmesine sebep olacaktır.

Bir çay bardağı elma sirkesini bir çorba kaşığı kekik suyu, bir çay kaşığı tuz ve bir buçuk su bardağı su ile karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Saçınızı havlu ile sarın ve bu şekilde iki saat bekleyin. Sürenin sonunda saçlarınızı yağlı saç tiplerine uygun bir şampuan ile yıkayın.

False