GeriKültür Sanat Imdb Puanı En Yüksek Diziler Listesi - En Çok Sevilip Oy Alan Diziler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Imdb Puanı En Yüksek Diziler Listesi - En Çok Sevilip Oy Alan Diziler

Imdb Puanı En Yüksek Diziler Listesi - En Çok Sevilip Oy Alan Diziler

"Yerli ve yabancı diziler, sinema filmleri gibi izleyiciler tarafından 1 ile 10 arası puanlanır. Çoğunluğun oy ortalaması dizi ve filmlerin IMDB puanını oluşturur. Seyir zevki yüksek, özgün bir senaryoya ve farklı bir kurguya sahip olan yapımların IMDB puanları diğerlerine göre daha yüksektir. En çok sevilen, izlenen ve oy alan dizileri sizler için derledik."

 IMDB puanı en yüksek olan yerli diziler şunlardır: 1- Şahsiyet 2- Masum

 3- Bir Başkadır 4- Kulüp 5- Yeşilçam 

 En Çok Sevilip Oy Alan Diziler 

 1- Peaky Blinders 

 2013 yılında başlayan Peaky Blinders, 1920'li yılların başında, İngiltere'de geçiyor. Aynı zamanda bir suç çetesi olan Blinders ailesini mercek altına alan dizi bu yıl 6. sezonuyla ekranlara veda edecek. Karanlık atmosferi ve üst düzey oyunculuklarıyla büyük beğeni toplayan yapım, 2018 yılında en iyi drama dizisi dalında BAFTA televizyon ödülünün sahibi oldu. 

 IMDB puanı 8.8 olan dizinin oyuncu kadrosunda Cillian Murphy, Paul Anderson, Joe Cole, Tom Hardy ve Sam Neill yer alıyor. 

 2- Breaking Bad

 TA TOP 50 Dizi listesinin ilk sırasında yer alan Breaking Bad dizisinin IMDB puanı 9.4'tür. 2008-2013 yılları arasında yayınlanan dizi toplam 62 bölümden oluşuyor Walter White ile James ikilisinin mafya ve baronlara karşı verdiği mücadeleyi anlatan dizinin yönetmenleri Michelle MacLaren, Adam Bernstein, Vince Gilligan'dır. 

 Bryan Cranston, Aaron Paul ve Anna Gunn'ın başrollerini paylaştığı Breaking başta Primetime Emmy ve Altın Küre olmak üzere birçok prestijli ödüle layık görüldü. 

 Dizinin sinema filmi ise El Camino: A Breaking Bad Movie adıyla 2019 yılında gösterime girdi. 

 3- Better Call Saul 

 İlk bölümü 2015 yılında yayımlanan Better Call Saul, Breaking Bad dizisinde Walter White ile Jesse Pinkman'ın avukatlığını üstlenen Saul Goodman'ın hayatından kesitler sunuyor. Bob Odenkirk'in Saul karakterine hayat verdiği dizide deneyimli oyuncuya Rhea Seehorn, Michael Mando ve Jonathan Banks eşlik ediyor. 

 Bu yıl 6. ve son sezonuyla ekranlara veda edecek olan Better Call Saul dizisinin IMDB puanı 8.8'dir. 

 4- The Sopranos 

 Toplam 86 bölümden oluşan The Sopranos, televizyon tarihinin en uzun soluklu dizileri arasında yerini aldı. Dizide, Tony Soprano ve ailesinin yaptığı yasa dışı işler, polisle ve diğer çetelerle olan mücadeleleri anlatılıyor. 1- Beyaz Perde Sanatçıları Derneği En İyi Dizi Ödülü 2- TCA Miras Ödülü 3- Amerikan Senaryo Yazarları Birliği En İyi Drama Dizisi Ödülü 

 Yönetmenliğini Timothy Van Patten ve Allan Coulter'in üstlendiği The Sopranos dizisinin IMDB puan 9.2'dir. 

 5- Narcos 

 Pablo Escobar'ın hayatından kesitler sunan Narcos dizisi, 3 sezon ve 30 bölümden oluşuyor. Dizinin devamı niteliğindeki Narcos: Mexico dizisi ise önümüzdeki günlerde yayımlanmaya başlayacak. 

 Senaryosunu Doug Miro ve Carl Berrnard'ın yazdığı Narcos dizisinin IMDB puanı 8.8. 

 6- Fargo 

 Coen kardeşlerin 1996 yılında vizyona giren Fargo filminin uyarlaması olan bu dizinin her sezonunda farklı bir cinayet anlatılıyor. İlk bölümü 2014 yılında yayımlanan Fargo, orijinal senaryosu ve oyuncu kadrosuyla hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden tam not aldı. 

 Imdb puanı 8.9 olan Fargo dizinin oyuncu kadrosunda, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Colin Hanks ve Allison Tolman yer alıyor. 

 7- Game of Thrones 

 Yedi Krallık adlı hayali bir ülkede geçen savaşları ve taht oyunlarını anlatan Game of Thrones, TA TOP 50 listesinde 2. sırada yer alıyor. Gelmiş geçmiş en yüksek bütçeli dizilerden biri olan Game of Thrones'un IMDB puanı 9.2'dir.

 

False