GeriEvcil Hayvanlar Fugu Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Fugu Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fugu Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Fugu Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

Fugu Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Fugu Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

"Aynı zamanda takifugu balığı olarak da bilinen fugu balığı, en ilginç balık türleri içerisinde yer almaktadır. Peki fugu balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi? Fugu balığı türleri ve nerede yaşar detayları ile derledik."

Farklı türleri bulunması ile beraber fugu balığı, tehlike anında şişme özelliği ile öne çıkar. Aynı zamanda Pasifik başta olmak üzere dünyanın birçok farklı bölgesinde yaşayan deniz canlıları arasında yer almaktadır. Bu balığın yenip yemeyeceği ile beraber özellikleri konusunda pek çok kişi bilgi almaya çalışıyor.

Fugu Balığı Nedir?

İsmi takifugu bu olması ile beraber Japonca üzerinden daha çok fugu balığı olarak bilinmektedir. Aynı zamanda pufferfish cinsine ait bir balık türüdür. Bir avuç içi kadar küçük yapıya sahip olmasının yanı sıra, 25 değişik türe sahiptir. Üstelik hem tatlı suda hem de tuzlu sularda yaşama özelliğine sahip farklı türleri olduğunu ifade etmek mümkün.

Fugu Balığı Özellikleri Nelerdir?

Oldukça zehirli bir balık olması ile beraber fugu balığı, aynı zamanda bu şekilde avlanma özelliğine sahiptir. Bir avuç içine sığacak kadar yapısı olmasının yanı sıra, tehlike anında şişme özelliği bulunur. Böylece dikenlerini çıkarmak suretiyle zehrini salar. Derisi ve iç organların farklı bölgelerinde zehir bulunur. Bu sebepten dolayı farklı amaçlar altında kullanım için ayıklama noktasına çok dikkat edilmesi gerekir. Normalde ince uzun bir yapıya sahipken, bir anda karın bölgesinden şişerek yuvarlak bir görünüm elde eder.

Fugu Balığı Eti Yenir mi?

Fugu balığı aynı zamanda Japon balığı olarak bilinir. Özellikle dünyanın birçok önemli restoranında uzman şefler tarafından hazırlanır. Yani özel hazırlama yöntemleri ile pişirmek suretiyle yenen bir balık türüdür. Ancak zehirli olduğu için mutlaka temizlenmesine çok dikkat edilmesi gerekir. Özellikle başla derisi ve karaciğeri ile yumurtalık bölümü mutlaka ayıklanmalıdır. Üstelik oldukça lezzetli bir tadı olması üzerinden dünya çapında çok fazla bilindiğini söylemek mümkündür.

Fugu Balığı Türleri Nelerdir?

Toplamda fugu balığı 25 farklı türe sahip olan özel deniz canlıları içerisinde yer alır. Bulundukları bölge ya da fiziksel görünüm ile beraber avlama teknikleri gibi birçok değişik unsur kapsamında değişkenlik gösteriler.

- Grass puffer
- Takifugu rubripes
- Takifugu oblongus
- Ocellated puffer

Bu şekilde yukarıda verilen fugu balığı ile beraber, aynı zamanda daha birçok değişik türü olduğunu söylemek mümkün. Ortalama 25 farklı türe sahiptir.

Fugu Balığı Nerede Yaşar ve Bulunur?

Fugu balığı özellikle Pasifik Okyanusu'nun kuzey batı bölümünde yaşamını sürdüren deniz canlıları içerisinde yer alır. İddialara göre bu bölgede fugu balığı olarak 100 farklı tür ön plana çıkıyor. Aynı zamanda yine Pasifik Okyanusu'nun bu kısmında avlanan balık türleri içerisinde geldiğini ifade etmek mümkündür. Lezzet ve sunum bakımından önemli restoranlarda öne çıkması nedeniyle ünlü bir balık türü olduğunu söylemek gerekir.

Fugu Balığı Nasıl Beslenir?

Etçil bir canlı olması ile beraber fugu balığı daha çok kabuklu ve küçük canlıları avlayarak yaşamını sürdürmektedir. Aynı zamanda salyangoz ve ıstakoz gibi canlıları da avlama yeteneğine sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Bu yönüyle en yetenekli deniz canlısı avcı türleri içerisinde gelmektedir.

Fugu Balığı Ne Kadar Süre Yaşar ve Ömürleri Ne Kadardır?

Dayanıklı bir balık türü olması ile beraber fugu balığı ortalama 20 sene kadar yaşama özelliğine sahiptir. Ortalama ise 15 ila 20 yıl aralığında olduğunu söylemek mümkün. Bu durum yaşam koşulları, yaşam alanları ve avlanma özelliklerine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

False