GeriStil Önerileri Erkeksi ve çok seksi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erkeksi ve çok seksi

Erkeksi ve çok seksi

"Biz kadınlar erkek kıyafetlerini çok sever olduk. Üzerimizdeki maskülen tarz gittikçe belirginleşiyor... Elbette ki biraz daha kadınlaştırılmış ve seksileştirilmiş haliyle..."

Son yıllarda erkek giyiminden esinlenerek tasarlanan kadın siluetlerinde, bundan 20 yıl önceki erkek giyimine kıyasla daha renkli ve daha cesur bir giyim anlayışı oluştu. Ancak bu hiçbir şekilde tüm moda kavramının 'her iki cinse de uyumlu' kıyafetlerden oluşacağı anlamına gelmez. Bir kadın kıyafeti tarzı ne olursa olsun, her zaman kadın ruhunu yansıtmalı, feminen kesimler ve detaylar taşımalıdır. Bunun yanı sıra kadınsılıkla tamamlanmalıdır. Erkek giyimi için de bu geçerlidir.




















Sigaret pantolonlar, türlü türlü renklerde tüvit kumaşlar, pantolon askıları, maskülen yelekler ve anvelop ceketlerle şekillenen sonbahar modası, bütün kadınları çelimsiz birer demiryolu işçisine çevirmeye karar kılmış gibi... Paul & Joe, Anna Molinari, Bora Aksu ve Cavalli koleksiyonlarında kendisine bolca yer bulan bu akım, hem nostaljik havası, hem de sokak modasına uydurulabilirliğiyle bizim sokakları da zaman geçirmeden sarıp sarmalayacak gibi.

Birbirinden şık ve seksi kombinasyonları görmek için tıklayın!

Kahverengi, lacivert, taba gibi baskın renklerin pastel renklerle harmanlandığı bu maskülen görüntü, büyük düğmeli trençkotlar ve sigaret pantolonlarla birlikte kullanılabilecek diz altı bağcıklı botlarla podyum havasını sokağa indiriyor. Yine tüvit kepler, fiyonklu saç bantları ve cep saatleriyle hareketlendirilebilecek bu akım, ünlü yıldızların da üzerinden düşmüyor.








Bu sezon koleksiyonlarının birçoğunda maskülen havası olan siluetler ön plana çıkıyor. Yüksek belli, pilili, bol paça pantolonlar veya mini dar ceketlerle, düz çizmelerle tamamlanmış boru paçalı pantolonlar, maskülen dokunuşlarla farklı bir kadınsılık sunuyor. Ayrıca kadınsı kışlık elbiseler ve mini etekler, maskülen sert kesimli ceket, gömlek veya ayakkabılarla tamamlanıyor. Akşam davetlerinde veya gece giymeye alışık olduğumuz saten elbiselerin spor kesimli olanları gündüz de giyilebiliyor. Dantel, saten, şifon gibi gece kıyafetlerinde kullanmaya alışık olduğumuz kumaşlar, günlük giyim de tercih edilebiliyor. Bu kumaşlar farklı kesimlerde ve detaylarda hazırlandığında, hem akşam hem de gündüz kullanabileceğimiz kıyafetler karşımıza çıkıyor. Gece giyiminde de çok şık uzun saten, kabarık bir şantuk veya uçuşan şifon eteğin üzerine basit ama şık bir kazak ya da spor-şık bir bluz giyerek çok daha modern siluetleri de tercih edebilirsiniz.

Maskülen ve seksi... Foto galeriyi görmek için tıklayın!

False