GeriKültür Sanat En İyi Yorgos Lanthimos Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Yorgos Lanthimos Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi Yorgos Lanthimos Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Yorgos Lanthimos 23 Eylül 1973 tarihinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da doğdu. İlk filmini 2001 yılında Lazopoulos ile birlikte çeken Yunan yönetmen, filmlerinde modern dünyayı eleştirel bir gözle analiz eder. Yunan Yeni Dalgasının öncüleri arasında yer alan Lanthimos, ülkemizde de en çok sevilen yönetmenler arasında yer alıyor. Sinemaseverler için en iyi Yorgos Lanthimos filmlerini derledik."

 Yunan yönetmenin katıldığı uluslararası festivallerden kazandığı ödüller şunlardır:

 1- Venedik Film Festivali Jüri Büyük Ödülü

 2- En İyi Senarist Dalında Avrupa Film Ödülü

 3- En İyi Avrupa Filmi Dalında Polonya Film Ödülü

 4- BAFTA En İyi İngiliz Filmi Ödülü 

 En Çok İzlenen Yorgos Lanthimos Filmleri Listesi ve Önerileri 

 1- Kynodontas / Köpek Dişi 

 Yorgos Lanthimos'un dünya çapında tanınmasını sağlayan Köpek Dişi filmi, 2002 yılında gösterime girdi. Filmde 3 çocuğunu dünyadan izole eden ve onları farklı şekilde eğiten bir aile üzerinden modern dünya eleştiriliyor. Bir robot gibi yetiştirilen çocuklar, ne kadar isteseler de dışarı çıkamazlar. 

 Şiddet sahneleriyle dikkat çeken Köpek Dişi filmi, başta Bronz At ödülü ve Belirli Bir Bakış Ödülü olmak üzere toplam 17 ödül kazandı. Dram, gizem, gerilim türündeki filmin oyuncu kadrosunda Christos Stergioglou, Michele Valley, Angelici Papaoulia, Hristos Passalis ve Marry Tsoni yer alıyor. 

 2- Kinetta 

 2005 yılında vizyona giren film, bir otelde kat görevlisi olarak çalışan genç bir kadının günlük yaşamından kesitler sunuyor. Net bir konusu olmayan yapım, Yorgos Lanthimos'un en deneysel filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Adını Yunanistan'daki Kinetta kentinden alan filmin senaryosunu Yorgos Kakanakis yazdı. 

 3- The Killing of a Sacred Deer - Kutsal Geyiğin Ölümü 

 İlk gösterimi 22 Mayıs 2017 tarihinde Cannes Film Festivalinde yapılan Kutsal Geyiğin Ölümü filmi, bir intikam öyküsüne odaklanıyor. Bir trafik kazasında çocuklarını kaybeden bir ailenin yaşadığı travmayı anlatan filmin çekimleri Amerika'nın Ohio kentinde gerçekleşti. 

 İngiltere, ABD, İrlanda ortak yapımı olan The Killing of a Sacred Deer filminin oyuncu kadrosunda Nicole Kidman, Colin Farrell, Barry Keogham, Alicia Silverstone ve Raffey Cassidy yer alıyor. 

 4- The Lobster - Istakoz 

 Evlenmeyen ya da biriyle ilişkisi olmayan herkes hükümet tarafından tutuklanır. Tutuklanan kişiler 1 ay boyunca bir otelde tutulur. Otelde birbirleriyle eşleşen kişiler evlenir. Yine yalnız kalanlar ise bir hayvana dönüştürülür. Filmin ana karakteri David'e eş bulamadığı takdirde hangi hayvana dönüşmek istediği sorulur. O da ''Istakoz'' şeklinde cevap verir. 

 Distopik bir gelecekte geçen The Lobster filminde 2015 yılında Cannes Film Festivali Jüri Ödülüne layık görüldü. Sıra dışı senaryosu ile büyük beğeni toplayan The Lobster filminde Colin Farrell, David karakterine hayat veriyor. Ben Whishaw, Roger Ashton Griffiths, Rachel Weisz ve Lea Seydoux'un rol aldığı Istakoz filminin IMDB puanı 7.2'dir. 

 Çekimleri İrlanda'nın Country Kerry şehrinde gerçekleştirilen The Lobster'ın kazandığı diğer ödüller ise şu şekilde sıralanabilir: En İyi Senarist Dalında Avrupa Film Ödülü, En İyi Kostüm Tasarımcısı Dalında Avrupa Film Ödülü. 

 5- The Favourite - Sarayın Gözdesi 

 Yorgos Lainthomos'un çektiği ilk dönem filmi olan The Favourite, iki kız kardeşin, sarayın gözdesi olmak için giriştikleri mücadeleyi anlatıyor. İnsanların içindeki iktidar olma ve hükmetme hırsını tüm çıplaklığıyla göz önüne seren Sarayın Gözdesi filmi Venedik Film Festivalinde Jüri Büyük Ödülünü kazandı. 

 Senaryosunu Deborah Davis ve Tonny McNamara'nın birlikte yazdığı filmde başrolü Emma Stone, Rachel Weisz, Olivia Colman, Emma Delves ve Faye Daveney paylaşıyor.

 

False