GeriKültür Sanat En İyi Yavuz Turgul Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Yavuz Turgul Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi Yavuz Turgul Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Yavuz Turgul, 5 Nisan 1946 tarihinde İstanbul'da doğdu. Bu zamana kadar 8 sinema filmi çeken usta yönetmen, bu filmlerin yedisinde Şener Şen ile birlikte çalıştı. Reklamcılık ve metin yazarlığı da yapan Yavuz Turgul, 20'tan fazla filmde de senarist olarak görev aldı. En çok izlenen ve gişe yapan Yavuz Turgul filmlerini derledik."

 Deneyimli yönetmenin Türkiye'deki ve yurt dışındaki film festivallerinden birçok ödül kazandı. Bu ödüllerden bazıları şunlardır:

 1- Antalya Film Festivali - En İyi Film, En Özgün Senaryo Ödülü

 2- Bastia Film Festivali - Jüri Özel Ödülü

 3- Adana Altın Koza Film Festivali - Yaşam Boyu Başarı ve Onur Ödülü 

 En Çok İzlenen Yavuz Turgul Filmleri Listesi ve Önerileri 

 1- Eşkıya 

 1996 yılında gösterime giren Eşkıya filmi, yaklaşık 2 milyon 600 bin kişi tarafından izlenerek kırılması güç bir gişe rekoruna imza attı. Şener Şen'in Baran, Uğur Yücel'in ise Cumali karakterine hayat verdiği filmde bir intikam ve aşk öyküsü anlatılıyor. 

 Baran, arkadaşı Berfo'nun işlediği cinayeti üstlendiği için yıllar boyunca hapiste yatar. Çıktığında ise sevgilisi Keje'nin uğruna hapis yattığı arkadaşı ile zorla evlendiğini öğrenir. Berfo'yu bulmak için İstanbul'a gelen Baran'ın yolu Cumali adındaki genç ile kesişir. Cumali, İstanbul'un arka sokaklarında illegal işler yapan biridir. İkili düşmanlarına karşı omuz omuza mücadele etmeye başlar. 

 Şener Şen'e İspanya Valencia Film Festivali'nde en iyi aktör ödülünü getiren Eşkıya filmi IMDB top 250 listesinin 231. sırasında yer alıyor. Yavuz Turgul'un yazıp yönettiği filmin IMDB puanı ise 8.2'dir. 

 2- Gönül Yarası 

 Oyuncu kadrosunda Meltem Cumbul, Timuçin Esen, Şener Şen, Güven Kıraç ve Devin Özgür Çınar gibi deneyimli oyuncuların yer aldığı Gönül Yarası filmi 2005 yılında gösterime girdi. Öğretmenlik mesleğinden emekli olan Nazım Bey İstanbul'a geri döner. Burada şoförlük yapmaya başlayan Nazım Bey'in yolu Dünya isimli bir kadınla kesişir. 

 Dünya, şiddet gördüğü için eşini terk edip İstanbul'a gelmişti. Pavyonda türkücülük yapıp geçimini sağlamaktadır. Bir gün eski eşi Dünya'nın çalıştığı pavyonu bulur ve olaylar gelişir.

 Timuçin Esen'in Altın Portakal Ulusal Film Yarışması en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandığı Gönül Yarası filminin müziklerini Tamer Çıray yaptı. Toplam 14 hafta vizyonda kalan yapım, Yavuz Turgul'un en çok izlenen ve beğenilen filmleri arasında yer alıyor. 

 3- Muhsin Bey 

 San Sebastian Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü ve Antalya Film Festivali'nde en iyi senaryo ödülünü kazanan Muhsin Bey filmi 1987 yılında gösterime girdi. Filmde, Ali ile Muhsin adlı birbirine taban tabana zıt iki karakterin üzerinden kolay yoldan şöhret olmak isteyen insanlar ve müzik piyasası eleştiriliyor. 

 Uğur Yücel ile Şener Şen'in bulaştıran film top 250 listesinin 223. sırasında yer alıyor. 

 4- Gölge Oyunu 

 Yavuz Turgul'un filmografisinde önemli bir yere sahip olan Gölge Oyunu, düş ile gerçeğin birbirine karıştığı bulanık bir atmosferde geçiyor. Hikayenin bir fotoğraf üzerinden anlatıldığı filmde varlık, yokluk ve gerçeklik gibi evrensel kavramlar sorgulanmaktadır. 1993 yılında vizyona giren filmde başrolü Şener Şen, Şevket Altuğ, Metin Çekmez ve Ülkü Duru paylaşıyor.

  5- Av Mevsimi 

 Polisiye - dram türündeki filmde öldürülen genç bir kadının katilini bulmaya polis ekibinin yaşadıkları anlatılıyor. Şenay Şen'e eşlik eden oyuncular arasında, Çetin Tekindor, Cem Yılmaz, Melisa Sözen ve Okan Yalabık yer almaktadır 

 2010 yılının en çok izlenen yerli yapımlardan biri olan Av Mevsimi'nin Imdb puanı 7.4'dür.

 

False