GeriKültür Sanat En İyi Kumarhane Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Kumarhane Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi Kumarhane Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Genellikle polisiye, aksiyon ve macera türünde çekilen kumarhane filmlerinde gizem ve merak unsurları bir arada kullanılır. 21, poker ve rulet gibi oyunların yer aldığı bu filmlerde suçlular, kumarbazlar ve dolandırıcıların yaşadığı maceralar anlatılır. Bu zamana kadar çekilmiş en iyi kumarhane filmlerini detayları ile derledik. ."

Dünya sinema tarihinde ilk çekilen kumarhane filmleri ''film noir'' olarak adlandırılır. Bu filmlerin birçoğunda ana mekan olarak kumarhaneler kullanılır. 

 En Çok İzlenen Kumarhane Filmleri Listesi ve Önerileri

  1- 21 

 Ben Campbell adlı bir öğrencinin acilen para bulması gerekir. Bunun için kumarhanenin yolunu tutan Ben, 21 adlı kağıt oyununda ne kadar hünerli olduğunu gösterir. Ancak hile yaptığı ortaya çıkınca mafyayla başı derde girecektir.

  Baş rolünü Kevin Spacey, Kate Bosworth ve Jim Sturgess'in paylaştığı 21 filmi 2008 yılında gösterime girdi. Robert Luketic'in yönettiği filmin IMDB puanı 6.8'dir.

  2- Kolpaçino: Bir Şehir Efsanesi 

 Ailesi tatile giden Tayfun, evini mafya babalarına kiralar. Birçok kişi akşamları Tayfun'un evine gelerek illegal yollardan kumar oynar. Bir gün yaşanan bir anlaşmazlık sonucu bir kişi vurulur. Tayfun ve arkadaşları cesedi yok etmek için yola çıkar ve macera başlar. 

 Senaryosunu Kaan Ertem ve Suat Özkan'ın yazdığı Kolpaçino: Bir Şehir Efsanesi filminin yönetmen koltuğunda Atıl İnanç oturuyor. Absürt komedi türünün en başarılı örneklerinden biri kabul edilen filmin oyuncu kadrosunda Şafak Sezer, Aydemir Akbaş, Hakan Ural, Ali Çatalbaş ve Ali Sürmeli yer alıyor.

  3- Owning Mahown - Kumar Tutkusu 

 Owning Mahown filminde, kumar tutkusu giderek bir bağımlılığa dönüşen Dan Mahowny'in yaşadıkları anlatılıyor. Bir bankada çalışan Dan, daha fazla kumar oynayabilmek için, müşterilerin paralarını zimmetine geçirir. Çaldığı paraların miktarı attığında yaptığı usulsüzlükle ortaya çıkar. Çalıştığı bankadan kovulan ve eşi tarafından terk edilen Dan, kumar oynaya devam eder. 

 Kanada - İngiltere ortak yapımı olan filmde baş rolü Philip Seymour Hoffman, John Hurt, Ian Tracey ve Minnie Driver paylaşıyor.

  4- The Cooler / Vegas'ta Son Şans

  Özgün senaryosuyla kumarhane filmlerine yeni bir soluk getiren Vegas'ta Son Şans 2003 yılında vizyona girdi. ''Soğutucu'' lakaplı Bernie Lootz, Las Vegas'ın en şanssız adamıdır. Şanssızlığı bulaşıcı olduğu için çalıştığı kumarhanede kim kazanmaya başlarsa onun yanına gider ve adamın kaybetmesine neden olur. 

 En İyi Film dalında Oscar'a aday gösterilen The Cooler'ın yönetmen koltuğunda Wayne Kramer oturuyor. William H. Macy, Alec Baldwin ve Maria Bello'nun rol aldığı filmin IMDB puanı 6.9'dur. 

 5- Rounders - Tutku Ağı 

 Matt Damon, Edward Norton, John Malkovich ve Gretchen Mol gibi ünlü oyuncuları buluşturan Tutku Ağı, sadece poker oynanan illegal bir kumarhanede yaşananları konu ediniyor. Tefecilere borçlanan Mike'ın bir hafta içerisinde 50 bin dolar bulması ve borcunu ödemesi gerekir. Bunun için en iyi bildiği şeyi yapacak ve poker oynayacaktır. 

 Senaryosunu David Levien ile Brian Koppelman'ın birlikte yazdığı Tutku Ağı filminin çekimleri New Jersey ve Atlantic City'de gerçekleşti. Dram, aksiyon, macera türündeki filmin IMDB puanı 7.3'tür. 

 6- The Gambler - Kumarbaz 

 Senaryosu Rus yazar Fyodor Dostoyevski'nin Kumarbaz adlı romanından esinlenerek yazılan The Gambler, biriken borçlarını ödemek için kumar oynamaya başlayan bir edebiyat profesörünün başından geçenleri anlatıyor. Mark Wahlberg'in oyunculuk performansıyla beğeni topladığı filmde deneyimli aktöre Jessica Lange, Griffin Cleveland ve George Kennedy eşlik ediyor. 

 Suç, dram, gerilim türündeki The Gambler filmi 22 Ekim 2014 tarihinde vizyona girdi. 

False