GeriKültür Sanat En İyi J. R. R. Tolkien Filmler - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi J. R. R. Tolkien Filmler - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi J. R. R. Tolkien Filmler - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Her sene birbirinden ilgi çeken filmlerin vizyona girdiği görülmektedir. Aksiyon, bilimkurgu, komedi, fantastik ve daha birçok türden yapım seyirciye sunulmaktadır. Oyuncu, yönetmen ve diğer çalışanlar kadar yazarlarda çok önemlidir. Sizler için en iyi J. R. R. Tolkien filmler - en çok izlenen filmler listesi ve önerileri hakkındaki bilgileri ayrıntılarıyla derledik."

J. R. R. Tolkien, İngiliz uyruklu bir yazardır. Çok başarılı eserleri olduğu için adından sıkça söz ettirmektedir. 3 Ocak 1892 tarihinde dünyaya gelen Tolkien, 2 Eylül 1973 tarihinde ise hayatını kaybetmiştir. Özellikle yazmış olduğu fantastik kurgu hikayeleri ile tanınır. 

J. R. R. Tolkien Filmler - En Çok İzlenen Filmler Listesi ve Önerileri 

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001) 

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002) 

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003) 

Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (2012) 

Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (2013) 

Hobbit: Beş Ordunun Savaşı (2014) 

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001) 

J. R. R. Tolkien'in öyküsünü yazdığı serinin ilk filmi Yüzük Kardeşliği ismi ile gösterime girmiştir. 2001 yapımı film büyük bir başarı elde etmeyi kolaylıkla başarmıştır. Zaten Yüzüklerin Efendisi serisinin özel bir hayran kitlesi olduğu görülmektedir. İlk film yüzüğün hikayesini ele alarak başlıyor. Yüzüğün nereden geldiği ve bundan sonra nelerin yaşanması gerektiği seyirciye aktarılıyor. 

Büyücü Gandalf ve Bilbo Baggins iki yakın dosttur. Bilbo sahip olduğu büyülü yüzükten ayrılmak istemez ancak bu yüzükten kurtulma vakti gelmiştir. Yüzüğü alacak kişi ise Frodo Baggins'tir. Filmde Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Hugo Weaving ve Orlando Bloom gibi isimler bulunmaktadır. 

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002) 

Serinin ikinci filmi İki Kule ismi ile devam etmektedir. 2002 yapımı filmde Frodo ve Sam yolculuğa devam ederek Orta Dünya'da maceraya atılıyorlar. Bu macera oldukça zor geçecektir. Çünkü Yüzük Kardeşliği üyeleri dağılmıştır. 

2002 yapımı film J. R. R. Tolkien'in İki Kule adlı eserinden uyarlanmıştır. Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom, Viggo Mortensen ve Sean Astin gibi oyuncular başrolleri paylaşmaktadır. 

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003) 

Yüzüklerin Efendisi serisi üçüncü halka ile son buluyor. Bu film 2003 yılında vizyondaki yerini almıştır. Kralın Dönüşü adlı yapımda Frodo artık yorulmuş ve yüzüğü yok etmek üzere son gücünü kullanmaya çalışmaktadır. Ancak Orta Dünya'nın acımasız yaratıkları Frodo ve arkadaşlarını öldürmek üzere harekete geçmişlerdir. Serinin nefes kesen bu bölümünde Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom, Viggo Mortensen ve Sean Aştın gibi oyuncular rollerine devam etmektedirler. 

 Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (2012) 

Yüzüklerin Efendisi serisi Hobbit ile olayların başladığı yere dönüyor. Bu sefer baş karakter yüzüğün sahibi Bilbo Baggins olarak karşımıza çıkıyor. Filmde Yüzüklerin Efendisi serisindeki hikayeden yıllar öncesi anlatılıyor. Bilbo Baggins sakin bir yaşam sürerken Büyücü Gandalf ona bir teklif götürür. Bu teklif çok büyük bir maceradır. Ancak Bilbo katıldığı bu macerada çok önemli bir yüzüğü keşfeder.

Filmin başrollerinde Martin Freeman, Ian McKellen, Andy Serkis ve Richard Armitake gibi oyuncular bulunmaktadır. 

Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (2013) 

Bilbo ve arkadaşları heyecan dolu maceraya kaldıkları yerden devam ediyorlar. 2013 yapımı filmde cücelerin başı olan Thorin kendi iç savaşını verecek. Ona güvenen dostlarını yarı yolda bırakıp bırakmayacağına karar vermelidir. 

 Hobbit serisinde hikayeyi daha derin bir hale getiren yapımda Martin Freeman, Ian McKellen, Andy Serkis ve Richard Armitake, William Kircher ve James Nesbitt yer almaktadır. 

Hobbit: Beş Ordunun Savaşı (2014) 

Muhteşem Hobbit serisi Beş Ordunun Savaşı ile son buluyor. Orta Dünya'nın kaderi bu savaşa bağlıdır. Cüce, Elf ve insanlar için zorlu bir savaş kapıdadır. Beş ordu birleşip harekete geçmiştir.

  Martin Freeman, Ian McKellen, Andy Serkis, Evangelina Lilly ve Richard Armitake başrollerde.

 

 

 

False