GeriKültür Sanat En İyi İlham Verici Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi İlham Verici Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi İlham Verici Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Dünya genelinde en çok izlenen filmlerin başında romantik - komediler geliyor. Bunun dışında insana umut ve yaşam enerjisi veren motivasyon filmleri de ilham verici filmler arasında yer almaktadır. En çok gişe yapan diğer film türleri ise şu şekilde sıralanabilir: 1- Polisiye 2- Psikolojik Gerilim 3- Aksiyon. 4- Komedi 5- Fantastik. En çok izlenen ve beğeni toplayan filmleri sizin için derledik."

 En iyi ilham verici filmlerin arasında yerli yapımlar da yer alıyor. Dünden bugüne en çok izlenen yerli filmlerden bazıları şunlardır: 1- Babam ve Oğlum

 2- Uçurtmayı Vurmasınlar 3- Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni

 4- Mustafa Hakkında Her Şey 5- Her Şey Çok Güzel Olacak 

 En Çok İzlenen İlham Verici Filmler Listesi ve Önerileri 

 1- The Pursuit of Happyness - Umudunu Kaybetme 

 2006 yılında gösterime giren Umudunu Kaybetme önce işini sonra evini kaybeden bir babanın oğlunu daha iyi şartlarda yetiştirmek için verdiği mücadeleyi konu ediniyor. Will Smith'in oğlu Jaden Smith ile başrolleri paylaştığı yapım Top 250 listesinin 71. sırasında yer alıyor. 

 Teen Choice en iyi drama film ödülüne layık görülen Umudunu Kaybetme filminin yönetmenliğini Gabrielle Muccino üstlendi. Dünya genelinde yaklaşık 350 milyon dolar gişe hasılatı yapan filmin IMDb puanı 8.0'dır. 

 2- Angela's Ashes - Angela'nın Külleri 

 İrlandalı roman yazarı Frank McCourt'un aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan Angela'nın Külleri ilham verici filmler listesinin ikinci sırasında yer alıyor. Yoksul bir ailede büyüyen çocuğun hayatta kalma ve yazar olma serüvenini anlatan film 1999 yılında gösterime girdi. 

 3- Cast Away - Yeni Hayat

 Tom Hanks'a New York Film Eleştirmenleri Birliği en iyi erkek oyuncu ödülünü getiren Yeni Hayat filmi 2000 yılında gösterime girdi. Katıldığı festivallerden 15 farklı ödülle dönen Cast Away, 4 yıl boyunca Issız bir adada tek başına kalan bir adamın hayatta kalma mücadelesine odaklanıyor. 

 IMDb puanı 7.8 olan filmin yönetmen koltuğunda ise Robert Zemeckis oturuyor. Toplam 430 milyon dolar gişe hasılatı elde eden film 2000 yılının en çok izlenen 3 filminden biri oldu.

  4- Papillon - Kelebek 

 Kelebek filminde, Louis ve Henry adlı iki mahkumun çok korunaklı bir hapishaneden kaçış öyküsü anlatılıyor. Bir mücadele ve azim öyküsü olan Papilyon Henry Channiere'nin çok satan romanı romanından uyarlandı. 

 Yönetmenliğini Franklin J. Schaffnerr'in Nur'un üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Dustin Hoffman, Steve McQuenn, Don Gordon ve Victor Jory gibi yıldız isimler yer alıyor. 

 5- İstanbul Kanatlarımın Altında: 

 İstanbul Kanatlarımın Altında filmi, 17. yüzyılın en ünlü önemli bilim insanlarından biri olan Hazerfen Ahmet Çelebi'nin hayatından kesitler sunuyor. Burak Sergen, Ege Aydan, Okan Bayülgen ve Savaş Ay Gibi ünlü isimlerin yer aldığı film, oyuncu kadrosunun yanı sıra dekor ve tasarımlarıyla da büyük beğeni topladı. 

17. yüzyılın Osmanlı dönemine de ışık tutan filmde tüm baskılara ve zorluklara rağmen uçma deneyini gerçekleştiren Ahmet Çelebi'nin son günleri anlatılıyor. Mustafa Altıoklar'ın yazıp yönettiği filmin IMDb puanı 7.1'dir. 

 6- North Contry - Tek Başına 

 Oğlunu tek başına büyütmeye çalışan bir kadının ilham verici öyküsünün anlatıldığı film 2 dalda Oscar'a aday gösterildi. Broadcast Film Festivalinde Jüri Özel Ödülüne layık görülen filmde, Charlize Theron, demir madeninde çalışan Josey karakterine hayat veriyor. 

 Yaklaşık19 milyon dolar gişe hasılatı elde eden filmde Charlize Theron'a eşlik eden diğer oyuncular şunlardır: Woody Harrelson, Sean Benn, Frances McDormand, Elle Peterson.

 

False