GeriKültür Sanat En İyi Hukuk Filmleri - En Çok İzlenen Hukukçu, Adalet Konulu Filmler Listesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Hukuk Filmleri - En Çok İzlenen Hukukçu, Adalet Konulu Filmler Listesi

En İyi Hukuk Filmleri - En Çok İzlenen Hukukçu, Adalet Konulu Filmler Listesi

"Hukuk temalı filmlerde, kendisi ya da yakınları için adalet mücadelesi veren ve suçsuzluğunu ispat etmeye çalışan kişilerin hikayeleri anlatılır. Avukatlar, savcılar, hakimler ve polisler bu tür filmlerin ana karakterleri arasında yer alır. Adalet konulu filmlerinde genellikle suç, yargı, adalet gibi toplumsal kavramlar ele alınır. Sizin için en çok izlenen hukukçu ve adalet konulu filmleri detaylı bir şekilde derledik."

 Hukuk temalı en eski filmler ve yönetmenleri şu şekilde sıralanabilir:

 1- Bir Cinayetin Anatomisi - Otto Preminger

 2- Acımasız Adalet - Jose Giovanni

 3- The Accused - (Sanık) - Jonathan Kaplan

 4- The Juror - (Jüri) - Brian Gibson 

 En Çok İzlenen Hukukçu, Adalet Konulu Filmler Listesi 

 1- And Justice For All - Ve Herkes İçin Adalet 

 Arthur, genç ve idealist bir avukattır. Bir hakimi savunacağı dava dosyası önüne geldiğinde davayı hemen kabul eder. Hakimi akladığı takdirde kariyerinde ilerleyeceğini düşünen Arthur, delilleri inceledikçe hakimin suçlu olduğunu anlar. Arthur bu noktadan sonra ya mesleğinde ilerlemek için hakimi savunacak ya da adaletin temsilcisi olmaya devam edecektir. 

 Oscar ödüllü aktör Al Pacino'nun Arthur karakterine can verdiği film 1979 yılında vizyona girdi. Senaryosu Barry Levinson tarafından yazılan Ve Herkes İçin Adalet filminin IMDB puanı 7.4'tür. 

 2- Philadelphia 

 Tom Hanks'a En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını Getiren Philadelphia filmi, 23 Aralık 1993 tarihinde vizyona girdi. Toplam 24 hafta vizyonda kalan film dünya genelinde 210 milyon dolara yakın gişe hasılatı elde etti. Hiçbir gerekçe gösterilmeden çalıştığı hukuk bürosundan kovulan bir avukatın verdiği hukuk mücadelesini anlatan filmde Tom Hanks'a, Denzel Washington, Robert Maxwell ve Buzz Killman eşlik ediyor. 

 Philadelphia filminin kazandığı diğer ödüller şunlardı: MTV Yılın Filmi Ödülü, GLAAD En Özgün Senaryo Ödülü 

 3- Find Me Guilty - Beni Suçlu Bulun 

 Konusu gerçek bir hikayeye dayanan Beni Suçlu Bulun filmi, Amerika tarihinin en uzun davalarından birini mercek altına alıyor. Bir suç örgütünün lideri olan Jackie'nin yakalanma ve yargılanma sürecini anlatan filmin oyuncu kadrosunda Vin Disel, Alec Rocco ve Jarry Greyson yer alıyor. 

 ABD Almanya ortak yapımı olan Beni Suçlu Bulun filminin Imdb puanı: 7.0'dır.

  4- Primal Fear - İlk Korku

  Suç, dram, gizem türündeki film, bir piskoposun öldürüldüğü cinayette tek şüpheli olan Aaron'ın hikayesini konu ediniyor. Edward Norton, Laura Linney ve Richard Gere'in başrollerini paylaştığı Primal Fear'in çekimleri New York ve Kaliforniya'da gerçekleşti.

  Primal Fear, Edward Nurton'un ilk filmi olmasına rağmen oyunculuk performansıyla sinema eleştirmenlerinden tam not almıştır. Edward Norton, kariyerindeki ilk filmle Boston Film Eleştirmenleri Birliği ve Altın Küre Sinema Dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne layık görüldü. 

 5- The Judge - Yargıç 

 Yıllar sonra doğup büyüdüğü kente annesinin cenazesi için gelen Hank, bir davada küs olduğu babasını savunmak zorunda kalacaktır. David Dobkin'in yazıp yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Robert Downey Jr., Vera Farmiga ve Robert Duvall yer alıyor.

  Adalet ve vicdan temalarını işleyen Yargıç filminin Imdb puanı 7.4'tür.

  6- Judgment at Nuremberg - Nuremberg Mahkemesi 

 1961 yılında vizyona giren filmde İkinci Dünya Savaşı sırasında toplama kamplarında savaş suçu işleyen Nazi subaylarının yargılandığı ünlü Nuremberg Mahkemeleri anlatılıyor. Senaryosunu Montgomery Clift ve Abby Mann'in birlikte yazdığı Nuremberg Mahkemesi, En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar ödülü kazandı.

  Filmin başrol oyuncuları: Spencer Tracy, Burt Lancaster, Richard Wildmark, Marlene Dietrich

False