GeriKültür Sanat En İyi Hugo Weaving Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Hugo Weaving Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi Hugo Weaving Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Sinema sektöründe emek veren oldukça önemli oyuncular bulunmaktadır. Bunlardan biriside Hugo Weaving olarak bilinmektedir. Ünlü oyuncunun rol aldığı çok başarılı yapımlar olduğu görülmektedir. Oyuncunun rol aldığı birçok film gişe hasılatı filmlerdir. Sizler için en iyi Hugo Weaving filmleri - en çok izlenen filmler listesi ve önerileri derledik."

Hugo Weaving, sinema sektöründe oldukça çok tanınan ve sevilen bir oyuncudur. 1960 yılında dünyaya gelen Weaving, sinemanın yanı sıra tiyatro ile de ilgilenmektedir. 

 En iyi Hugo Weaving Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi ve Önerileri 

Matrix Serisi (1999 - 2003 - 2003) 

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001) 

V for Vendetta (2005) 

İlk Yenilmez: Kaptan Amerika (2011) 

Kısasa Kısas (2019) 

Hearts and Bones (2019) 

Matrix Serisi (1999 - 2003 - 2003) 

 Hugo Weaving'in geniş bir hayran kitlesine kavuşturan film şüphesiz ki Matrix serisidir. Serinin ilk filmi 1999 tarihinde vizyondaki yerini almıştır. Filmin ana karakteri Neo bu filmde Ajan Smith ile mücadele etmiştir. Ajan Smith'e hayat veren isimse başarılı oyuncu Hugo Weaving olmuştur. Ajan Smith ilk filmden son filme kadar seride yer almıştır. 

2003 yılında arka arkaya iki Matrix filmi daha gösterime girmiştir. Hugo Weaving'in canlandırdığı Ajan Smith serinin ikinci filminde yüzlerce benzeri ile geri dönmüştür. Sinema izleyicilerinin yıllar boyu aklında kalan bu sahnede Neo'nun yüzlerce benzeri olan Ajan Smith ile dövüştüğü görülmektedir. Aynı sene içerisinde Matrix Revolutions filmide vizyona girmiştir. Hugo Weaving bir kez daha Ajan Smith olarak seride yerini almıştır. 

 Hugo Weaving, Keanu Reeves ve Laurence Fishburne gibi yıldızlar filmin kadrosunda yer almıştır. ​

 Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001) 

 En çok izlenen filmlerden birisi olan Yüzüklerin Efendisi tam anlamıyla bir baş yapıttır. Daha sonra devam halkalarıda gelen yapımda Hugo Weaving'e rol almıştır. Orta Çağ'da bir kral olarak karşımıza çıkan Weaving filmde Elrond karakterine hayat vermiştir. 

 Elijah Wood, Viggo Mortensen, Hugo Weaving ve Ian McKellen oyuncu kadrosunda yer almaktadır. 

 V for Vendetta (2005) 

 Kaos ve gizem içerikli bu yapım oldukça farklı bir karakteri izleyiciye sunmuştur. V karakterinin hikayesinin anlatıldığı yapımda V olarak Hugo Weaving yer alıyor. Çılgın maskesi ve aykırı hareketleri ile ilgi çeken V istediğini elde etmeye çalışan birisidir. Baskıcı toplum düzeninden kurtulmaya çalışan halk gizemli V ile tanışır. V'nin ortaya çıkışı ile filmin hikayesi gelişir. 

 Wachowski kardeşlerin senaryosunu yazdığı filmde Hugo Weaving'e Natalie Portman, John Hurt ve Stephen Fry eşlik ediyor. 

 İlk Yenilmez: Kaptan Amerika (2011) 

 Avengers üyelerinin arasında ekibin kaptanı konumunda olan Kaptan Amerika bu ilk filmi ile karşımıza çıkmıştır. Aksiyon ve macera konusunda tatmin edici olan yapımda cılız ve güçsüz olan Steve Rogers'ın süper bir askere dönüşmesi anlatılmaktadır. Filmde kötü ve zalim bir düşman olan Red Skull'u ise Hugo Weaving canlandırmaktadır.

  Chris Evans, Hayalet Atwell, Hugo Weaving ve Sebastian Stan başrollerde. 

 Kısasa Kısas (2019) 

 Hugo Weaving, Megan Smart ve Daniel Hanshall gibi oyunculara sahip bu fimde yönetmen ise Paul Ireland'tır. William Shakespeare'in oyunundan uyarlanmış bu filmde adalet, aşk, sadakat ve savaş gibi birçok kavram işlenmiştir. 

 Hearts and Bones (2019) 

 Bu filmde foto muhabiri olan bir adamın hikayesi anlatılmaktadır. Dan Fisher, savaş fotoğrafçısı olarak çalışan bir adamdır. Hayatında yeni gelişmeler olan Dan, Sebastian adında bir adamla tanışır. Bu tanışma Dan'ın hayatına önemli etkiler yapacaktır. 

 Bu başarılı yapımda Hugo Weaving, Hayley McElhinney ve Jamie Oxenbould başrollerde bulunuyor.

 

 

 

False