GeriKültür Sanat En İyi Ghibli Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Ghibli Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi Ghibli Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Animasyon şeklinde yapılan filmler gerek yetişkinlerin gerekse de çocukların dikkatini çekmektedir. Belirli bir yaşa gelmiş çocuklar film sektöründe çizgi film izlemek yerine animasyon filmleri izlemeyi tercih etmektedir. Bu animasyon filmler arasında yerini alan bir film serisi de Ghipli filmleridir. En iyi Ghipli filmlerini, en çok izlenen filmler listesini önerilerle beraber detaylı olarak derledik."

 Animasyon film izlemeyi seven her kişi mutlaka Ghipli filmlerini duymuştur. Aynı zamanda film sektöründe oldukça başarılı olan Japon yapımı filmlerine merak salanlar da Ghipli filmlerini izlemiştir. Çünkü Ghipli filmleri bir Japon üretimidir. 

 En İyi Ghibli Filmleri 

 Ghipli filmleri Studio Ghibli Ltd olarak geçmektedir. 1985 senesinde Japon animasyon film stüdyosunda kurulmuştur. Görüldüğü gibi bu filmlerin başlangıcı oldukça eski zamana dayanmaktadır.

  Bu filmlerin ana karakteri komşun Totoro diye geçen ikonik bir karakterdir. Bu şirketin merkezi ise Tokyo şehrinin Konagei merkezinde yer almaktadır.

  İşte en iyi Ghipli filmleri şöyle sıralanmaktadır: 

Komşum Totoro 1988 

Ruhların Kaçışı 2001 

Prenses Mononoke 1997 

Yürüyen Şato 2004 

Gökteki Kale 1986

Küçük Cadı Kiki 1989 

Rüzgarlı Vadi 1984 

Küçük Deniz Kızı Ponyo 2008 

Ateş Böceklerinin Mezarı 1988 

Yüreğinin Sesi 1995 

Rüzgar Yükseliyor 2013 

Komşum Totoro filmi bir Ghipli filmi olarak iki kız kardeşin orman ruhları arasındaki ilişkiyi konu edinmektedir. Ruhların kaçışı filmi ise ufak Chihiro ve ailesinin yeni bir kasabaya taşınma hikayelerini anlatmaktadır. Bu filmde Chihiro korku dolu bir maceraya atılır. Çünkü babasını kurtarması gerekir. 

 Prenses Mononoke filmi de doğanın kaynaklarını hem hızlı hem de acımasızca tüketen insanlarla doğayı yani ormanı koruyan doğa üstü canavarların hikayesini anlatmaktadır. Daha doğrusu bu hikaye bir mücadeledir. 

 Yine bir Ghipli yapımı film olan Yürüyen Şato filmi ise kendisine yapılan büyünün etkisini yok etmeye çalışan bir kızın hikayesini konu edinmektedir. Bu büyü ise genç bir kızın 90 yaşında bir kadına dönüşmesidir. 

 En iyi Ghipli filmlerinden sadece bazılarının konusu bile dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu yüzden de Ghipli film önerilerine de yer verdik. 

 En Çok İzlenen Ghipli Filmleri Listesi Önerileriyle Beraber 

 Ghipli filmlerinden en çok izlenenler listesini kontrol ettiğimizde bu filmleri önermeden de geçemedik. İşte en çok izlenen Ghipli filmleri ve bizim önerdiklerimiz şöyledir:

 Yürüyen Şato 

Ruhların Kaçışı 

Küçük Cadı Kiki 

Prenses Mononoke 

Küçük Deniz Kızı Ponyo 

Komşum Totoro 

Gökteki Kale 

Tepedeki Ev 

Rüzgar Yükseliyor 

Ateş Böceklerinin Mezarı 

Yapılan araştırmalar sonucunda yukarıdaki liste hem öneriler bölümünde hem de en çok izlenen Ghipli filmlerinde ilk onu oluşturmaktadır. Bu filmlerden bazılarının konusunu yukarıdaki başlıkta anlattık. Bu yüzden anlatmadığımız Ghipli filmlerinden biraz bahsedelim. 

 Küçük Cadı Kiki filmi 13 yaşında olan Kikinin inatçı olduğunu becerikli ve azimli bir kız oluşunu konu olarak ele almıştır. Kikinin eğitimini tamamlayıp cadı olması gerekmektedir. Bu yüzden de ailesinden uzakta bir maceraya atılır. 

 Küçük Deniz Kızı Ponyo filminde beş yaşındaki Sōsuke ve annesi Lisanın bir okyanus kenarındaki sakin yaşam öyküsünü konu almaktadır. Sahilde bir şişe ve içine hapis olmuş bir Japon balığı bulunur. Bu şişe de kaderi değiştirir ve olayların yaşanmasına neden olur. 

 Gökteki kale filmi ise Sheeta ismindeki bir kızın hikayesini konu almaktadır. Bu hikayede de kaçırılmalar ve gizli ajanlar söz konusudur. 

 Tepedeki ev filminde Umi isminde bir kız beş kişilik ailenin gençlik yıllarını yaşayan en büyük kızıdır. Babası ise Kore savaşında yaşamını kaybetmiştir. Film bu kızın öyküsünü konu edinmektedir. 

 Rüzgar yükseliyor filmi de Horikoshi'nin hayatından esinlenilerek binlerce yıla yayılan bir yaşam öyküsüne yer verilmektedir. 

 En iyi Ghipli filmi önerileri listesinde yer alan Ateş böceklerinin mezarı filmi 2. Dünya Savaşının sonuna yakın bir dönemde Japonya ülkesinde geçmektedir. Filmin konusunu savaşta hayatta kalmış 14 yaşındaki Seita ve onun dört yaşındaki kız kardeşi oluşturmaktadır. Filmde bu iki kardeş umutsuzca çabalamaktadır.

 

False