GeriKültür Sanat En İyi Ejderha Dizileri - En Çok Sevilen Ejderha Dizileri Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Ejderha Dizileri - En Çok Sevilen Ejderha Dizileri Listesi Ve Önerileri

En İyi Ejderha Dizileri - En Çok Sevilen Ejderha Dizileri Listesi Ve Önerileri

"Diziler de en az filmler kadar izlenen olaylar bütünüdür. Elbette ki dizilerin filmlerden farkları mevcuttur. Filmler kısa film veya uzun film olacak şekilde tek parçada izlenip bitmektedir. Diziler ise platformlarda her hafta veya her ay olacak şekilde yani süreli olarak bölümler halinde yayınlanmaktadır. Diziler bireylere bir sonraki bölüm beklendiği için daha heyecanlı gelebilmektedir. Diziler de kendi arasında kategorilere ayrılmaktadır. Aşk dizileri, korku dizileri veya fantastik diziler bu kategorilere örnektir. Fantastik dizilerde en çok kullanılan obje ateşlerin içinde yer alan ejderhalardır. En iyi ejderha dizilerini, en çok sevilen ejderha dizilerin listesini derledik."

Ejderhalar günümüzden oldukça eski çağlarda yaşayan tehlikeli olarak bilinen hayvanlardır. Nesli tükenmiş olan ejderhalar şimdilerde dizilere filmlere konu olmaktadır. Bireyler de ejderhaların konu olarak ele alındığı bu dizleri zevkle izlemektedir. Ejderhalar büyük yılan olarak bilinmektedir. Bu büyük yılanlar aslında efsanevi yaratıklardır. 

 En İyi Ejderha Dizileri 

 Dizilerin vazgeçilmez efsanevi yaratıkları yani kahramanları ejderhaların bir diğer ismi de ejderdir. Yarasa gibi kanatları dikenli kuyrukları olabilir. Ejderhalar ağzından ateş saçan dev kertenkele olarak da anılmaktadır. Bu bilgileri bilmeniz en iyi ejderha dizilerini daha iyi benimsemenizi sağlayacaktır. Çünkü dizilerde de ejderhalar bu anlattığımız gibi tasvir edilmektedir. Tabi ki teknoloji yardımıyla müthiş bir görsellik de katılmaktadır. 

 İşte en iyi ejderha dizilerini sizler için şöyle sıraladık: 

DreamWorks Ejderhalar 

Ateş Krallığı

Ben Ejderhayım 

Ateş Ve Buz 

Ejder Yürek 5 İntikam 

Ejderhalar Prensi 

Eragon 

Merlin Ejderhalara Karşı 

DreamWorks Ejderhalar dizisi ejderhaları nasıl eğitirsin üzerine dayalı bir dizidir. Dizi çok izlendiği için bir seri haline dönüşmüştür ve ejderhalarla ilgili olaylar bütününden meydana gelmektedir. 

 Ateş Krallığı günümüz Londra’sında geçmektedir. İnşaat mühendisinin asırlardır uyuyan bir ejderhayı uyandırmasının ardından maceralar başlamaktadır. 

 Ben Ejderhayım ise ufak bir krallığın halkı ve bu halkın kızları üzerinde geçmektedir. Bir ejderhayı sakinleştirmek için kızlarını bir ritüele feda etmeleri anlatılmaktadır. 

 Ateş Ve Buz ise insanların ve ejderhaların birlikte huzur içinde yaşamalarını anlatmaktadır. Fakat ateş ejderhası sonradan ortaya çıkmaktadır. Huzur da bozulmaktadır. 

 Ejder Yürek 5 İntikam filmi ise ailesi öldürülen ve intikam peşinde koşan bir gencin görkemli bir ejderha ve paralı bir asker ile birlikte olmasını ve maceralarını konu almaktadır. 

 Ejderhalar Prensinde ise ilk olarak sıra dışı bir keşif yapılır. Bunun ardından da bir elf ve iki insan prens birlikte yolculuğa çıkar. Bunun nedeni ise savaş halindeki ülkelerine barış getirmektir. 

 Eragon ise bundan yıllar önce belki de dedelerimizin zamanından bile öncesinde yoksul bir çiftçinin yeğeniymiş. Eragonun parlak mavi bir taş bulmasının ardından başına talih kuşu konduğundan habersiz maceraya atılır. 

 Merlin Ejderhalara Karşısında genç yaştaki Merlin’in büyü konusundaki yetenekleri konu alınmaktadır. Fakat Merlin bazı olaylar sonucunda ejderhalarla savaşmak zorunda kalmaktadır. 

 En Çok Sevilen Ejderha Dizileri Listesi Önerileriyle Beraber 

 Ejderhaların geçtiği ve insanların çok sevdiği fantastik diziler günümüzde sevilerek izlenmektedir. Biz sizler için en çok sevilen ejderha dizilerini kendi önerilerimizle beraber birleştirdik. İşte en çok sevilen ejderha dizisi önerileri listesi şöyle sıralanmaktadır: 

Ejder Yürek 4 Ateş Savaşı 

Pete Ve Ejderhası 

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin Gizli Dünya 

Ejderha Avcısı 

Ejder Yuvası Savaşçının Şafağı 

Ejder Yürek 4 Ateş Savaşı Drago ismindeki ejderhayı anlatmaktadır. Drago ejderhasının özelliği ise yetenekleri olan büyüleyici bir ejderha olmasıdır. Ejderhanın bağlı olduğu kral ölünce ejderhayı ele geçirmek isteyen kardeşler arasında taht savaşları başlar. 

 Pete Ve Ejderhası Pete adında öksüz bir çocuğun en iyi dostunun bir ejderha olmasını ve birlikte çıktıkları maceraları anlatmaktadır. 

 Ejderhanı Nasıl Eğitirsin Gizli Dünya ise Vikinglerin ilk ejderha eğitmeni olan Hicks'in görevini anlatmaktadır. Bu görev ise insanlar arasındaki barışı sağlamaktır. Hicks ise bu barışı kendi ejderhasıyla sağlar. 

 Ejderha Avcısı orta çağlarda geçen sihir, ejderhaların avlanması ve büyücülükle ilgili efsanevi hikayeyi konu edinmektedir. 

 Ejder Yuvası Savaşçının Şafağı huzurun zor sağlandığı topraklar olan Altera ülkesinde yaşananları anlatmaktadır. Bu ülke yıllar boyunca elf ve canavarlar arasındaki çekişmelere şahit olmuştur. Elfler ve insanlar bir araya gelerek barışı sağlamak amacıyla ejderhalarla anlaşma yapar.

 

 

 

 

False