GeriKültür Sanat En İyi Dini Filmler - En Çok İzlenen Yerli, Yabancı, İran Yapımı Filmler Listesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Dini Filmler - En Çok İzlenen Yerli, Yabancı, İran Yapımı Filmler Listesi

En İyi Dini Filmler - En Çok İzlenen Yerli, Yabancı, İran Yapımı Filmler Listesi

"Birçok insan film türleri arasından dini filmleri çok sevmektedirler. Dini filmlerin sayesinde çok önemli bilgiler elde etmek mümkündür. Özellikle İran yapımı çok sayıda dini film bulmak mümkündür. Sizler için en iyi Dini filmler - en çok izlenen yerli, yabancı, iran yapımı filmler listesi hakkında merak edilenleri detaylı bir şekilde derledik."

Sinema sektöründe her türden yapım bulmak oldukça kolaydır. Özellikle dini konulu filmlerin oldukça geniş kitleler tarafından izlendiği bilinmektedir. Bu konuda birçok yerli ve yabancı yapım bulunmaktadır. 

En iyi Dini Filmler - En Çok İzlenen Yerli, Yabancı, İran Yapımı Filmler Listesi 

Hz. Süleyman’ın Krallığı (2010) 

Exodus: Tanrılar ve Krallar (2014)

Nuh (2014) 

Muhammed: Allah'ın Elçisi (2015) 

Somuncu Baba: Aşkın Sırrı (2016) 

Hz. Süleyman’ın Krallığı (2010) 

İran yapımı olan Hz. Süleyman’ın Krallığı filmi 2010 tarihinde vizyondaki yerini almıştır. Hem Peygamber hem de kral olan Hz. Süleyman oldukça büyük bir güce sahiptir. Ancak Allah tarafından ona bir emir gelir. Bu emre göre Hz. Süleyman'ın gelecek olan düşmanlara karşı hazırlıklı olması gerekmektedir. 

İran yapımı bu dini filmde Abas Ghelich Loo, Javad Taheri ve Sirous Saber rol almışlardır. 

Exodus: Tanrılar ve Krallar (2014) 

Bu film oldukça geniş bir bütçe ile çekilmiştir. Filmde dini içerikler yer almaktadır. Filmdeki konu ise Hz. Musa'nın hayatıdır. Musa ve Ramses aynı krallıkta büyümüş iki yakın dosttur. Mısır krallığında büyüyen bu ikili kardeş kadar yakındırlar. Ramses, Firavun olarak göreve geldiğinde çok büyük bir sırrı öğrenir. Musa'nın İbrani olduğunu öğrendiğinde onu ölüme terkeder. Musa ise bazı soruların cevaplarını araştırmaya başlar.

Başrollerini Christian Bale, Aaron Paul ve Ben Kingsley paylaştığı filmin yönetmeni ise Ridley Scott'tır. 

Nuh (2014) 

Hz. Nuh'un hayatına odaklanan film 'Büyük Tufan' olayını anlatmaktadır. Nuh, büyük bir felaketin geleceğini insanlara anlatmaya başlar. Ancak işi oldukça zordur. Çünkü hem ailesi hem de diğer insanlar için büyük sorunlar yaşayacaktır. Bu arada bir an önce yaşanacak olan felaketten kurtulmak için gemi inşa etmesi gerekmektedir. Geminin yapılma amacı ise ailesinin kurtuluşu ve hayvan ırklarının devamını sağlamaktır. Yaradan ona bu emri yerine getirmesini söylemiştir. Tabi sapkın insanoğlunun ona engel olmaya çalışacağı görülmektedir. 

Filmde Akademi Ödüllü Russell Crowe, Anthony Hopkins ve Emma Watson yer almaktadır. 

Muhammed: Allah'ın Elçisi (2015) 

Dini filmler konusunda İran yapımları her zaman oldukça ilgi çekici olmuştur. Bundan dolayı Muhammed: Allah'ın Elçisi filmi de merakla beklenen filmlerden birisi olmuştur. 2015 yılına gelindiğinde ise bu film gösterime girmiştir. Dram, biyografik ve dini temalı bu film çok beğenilmiştir. 

Hz. Muhammed (S.A.V.)'in annesi Hz. Amine, Abraha'nın fil ordusuyla Mekke'ye gelişi sırasında hamileydi. Fil Suresi'nde belirtilen mucize gerçekleşir ve milyonlarca ebabil kuşunun Abraha'nın ordusunu taşladığı görülür. Böylece Abraha'nın ordusu helak olur. Bu olayın ardından bir ay sonra ise Efendimiz Hz. Muhammed dünyaya gelir. Filmde Mahdi Pakdel, Sareh Bayat, Mina Sadati ve Ali Reza Shoja-Nuri gibi isimler yer almıştır. 

 Somuncu Baba: Aşkın Sırrı (2016) 

 Yerli bir yapım olan Somuncu Baba: Aşkın Sırrı filmi 2016 yılında vizyona girmiştir. Filmin türü ise dram, dini ve tarihi olarak bilinmektedir. Anadolu'da Somuncu Baba ismiyle bilinen büyük bir düşünür bulunmaktadır. Bu büyük düşünürün adı ise Şeyh Hamid-i Veli'dir. Onun sırlarla dolu hayat yolculuğu bu filme konu olarak seçilmiştir. Somuncu Baba'nın İlahi Aşk'ı arama serüveni oldukça başarılı bir şekilde sinemaya aktarılmıştır.

 Furkan Palalı, Ali Sürmeli ve Altan Akışık filmin başrollerindedir.

 

 

 

False