GeriKültür Sanat En İyi David Fincher Filmleri En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi David Fincher Filmleri En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi David Fincher Filmleri En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Tam adı David Leo Fincher olan yönetmen 28 Ağustos 1962 tarihinde ABD'nin Colorado eyaletinde doğdu. Yönetmenlik kariyerine reklam filmleri ve kliplerle başlayan David Fincher, David Bowie, Roy Orbison ve Madonna gibi ünlü isimlerle çalıştı. House of Cards ve Midhunter, yönetmenin görev aldığı diziler arasında yer alıyor. En iyi ve en çok izlenen David Fincher filmlerini sizin için derledik."

  Kariyeri boyunca 12 sinema filmi çeken yönetmenin uluslararası festivallerde kazandığı ödüllerden bazıları şunlardır:

 1- Altın Küre En İyi Yönetmen Ödülü

 2- Cesar En İyi Yabancı Film Ödülü

 3- Londra Film Eleştirmenleri Birliği En İyi Yönetmen Ödülü 

 En İyi ve En Çok İzlenen David Fincher Filmleri 

 1- Fight Club - Dövüş Kulübü 

 Amerikalı yazar Chuck Palahniuk'un aynı adlı romanından uyarlanan Fight Club, 10 Aralık 1999 tarihinde vizyona girdi. Filmde Taylor Durden adlı birinin Kaos Projesi kapsamında kurduğu Dövüş Kulübü ve bu kulüp aracılığıyla yaptığı yasa dışı işler anlatılıyor. Psikolojik gerilim, aksiyon ve macera türündeki film, dünya genelinde 100 milyon dolardan fazla hasılat elde ederek David Fincher'ın en çok izlenen filmlerinden biri oldu. 

 Edward Norton, Brad Pitt ve Helena Bonham Carter'ın baş rollerini paylaştığı film üzerine sayısız makale ve inceleme yazısı kaleme alındı. Hakkında birçok teorinin ileri sürüldüğü film, Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede 10 haftadan fazla gösterimde kaldı. 

 Çekimleri Los Angeles'ta yapılan Dövüş Kulübü, Online Film Critics Society festivalinde En İyi Film ve En İyi Görsel Efekt ödülüne layık görüldü. 

 2- Alien 3 - Yaratık 3 

 İlk iki filmi James Cameron ve Ridley Scott tarafından çekilen Alien serisinin üçüncü filmi 11 Eylül 1992 tarihinde gösterime girdi. Görsel efektleri ile sinema eleştirmenlerinden tam not alan Alien 3, David Fincher'ın ilk uzun metrajlı filmidir. 

 Bilim-kurgu, korku, aksiyon türündeki filmde Florina 161 adlı bir gezegende yaşanan gizemli olaylar anlatılıyor. Florina 161, hem suçluların hem de yaratıkların tutulduğu bir hapishanedir. Bir kaza sonrası bu gezegene acil iniş yapmak zorunda kalan astronotlardan sonra, önce yaratıklar sonra suçlular serbest kalır. 

 Başrollerinde Charles Dance, Sigourney Weaver ve Charles S.Dutton'ın oynadığı filmin Imdb puanı 6.5'dir. 

 3- Seven 

 Jonathan Doe adlı bir seri katil, İncil'de yazan 7 büyük günahı işleyen kişileri tek tek öldürmeye başlar. Dedektif David Mills ve William Somerset, katilin izini sürerken, cinayetler işlenmeye devam eder. 

 David Fincher'ın ikinci uzun metrajlı filmi olan Seven, 327 milyon gişe hasılatı elde etti. Morgan Freeman, Kevin Spacey ve Brad Pitt'in başrolde olduğu polisiye türündeki filmin senaryosunu ise Andrew Kevin Walker yazdı. 

 4- Panic Room - Panik Odası 

 David Fincher'ın neredeyse tamamı tek mekanda geçen Panik Odası filminde, bir anne ile kızının eve zorla giren kişilere karşı verdiği hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor. Jodie Foster ve Forest Whiteaker'ın başrollerini paylaştığı film 2002 yılında gösterime girdi. 

 5- The Game - Oyun 

 Özellikle sürpriz sonu ile hafızalara kazanan The Game filmi, 1997 yılının en çok izlenen filmlerinden biri oldu. TA TOP 250 listesinde 196. sırada yer alan Oyun filminin Imdb Puanı 7.7'dir. Michael Douglas'ın Nicholas Von Orton karakterine hayat verdiği filmde, deneyimli aktöre Sean Penn, Deboah Kara Unger ve Peter Donat eşlik ediyor. 

 Çekimleri ABD'nin California eyaletinde gerçekleştirilen The Game filminin senaryosunu John Brancato ve Michael Ferris yazdı.

 

False