GeriKültür Sanat En İyi Akira Kurosawa Filmleri En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Akira Kurosawa Filmleri En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi Akira Kurosawa Filmleri En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Film dünyasında oyuncular kadar yönetmenlerde oldukça önemlidir. Ancak filmlerin ön planında genellikle oyuncuların yer aldığı görülmektedir. Bu durum yönetmenleri geri planda bıraksada aslında çekilen filmin yönetmeni son derece büyük bir öneme sahiptir. Sizler için en iyi Akira Kurosawa filmleri en çok izlenen filmler listesi ve önerilerini derledik."

Akira Kurosawa, Japonya'da dünyaya gelmiş olan film yönetmenidir. Doğduğu şehir ise Tokyo'ya bağlı olan Shinagawa olarak bilinmektedir. 1910 tarihinde doğmuş olan ünlü yönetmen birçok filmde görev almıştır. Ayrıca senarist ve yapımcı olarakta görev aldığı filmler bulunmaktadır. Japon yönetmenin çektiği filmlerin oldukça başarılı olduğu görülmektedir. 

En İyi Akira Kurosawa Filmleri En Çok İzlenen Filmler Listesi ve Önerileri 

Yedi Samuray 

Ran 

Yedi Silahşörler 

Kızıl Sakal 

Gizli Kale 

Sanjuro 

Yedi Samuray 

Akira Kurosawa filmleri arasında Yedi Samuray oldukça iddialı yapımlardan birisidir. Filmde haydutların saldırdığı savunmasız bir köyü yedi Samurayın koruması konu edinmiştir. 1954 yılında gösterilen film çok başarılı olmuştur. 

Bir Samuray ustası olan Samurai Kambei cesareti ve korkusuz olması ile dikkat çekmektedir. Haydutlarla başı belada olan köylüler ise tek çare olarak Kambei'yi görürler. Ondan köylerini korumasını isterler. Usta Kambei bunu kabul ederek Yedi Samuray'dan bir ekip kurarak köyü savunmaya başlar. 

Filmin oyuncu kadrosunda Takashi Shimura, Toshiro Mifune ve Keiko Tsushima yer almaktadır. 

Ran

Bir Akira Kurosawa filmi olan Ran, çekildiği dönemin en pahalı Japon filmi olma özelliğine sahiptir. Filmde yer alan konu ise iktidar mücadelesi olarak bilinmektedir. Kurosawa bu filmde senaryoyada el atmıştır. 

1985 yapımı filmde Tatsuya Nakadai, Masayuki Yui, Hisashi Igawa ve Takeshi Kato gibi isimler rol almıştır. 

Yedi Silahşörler 

Yedi Silahşörler filmi orijinal adı ile The Magnificent Seven olarakta bilinmektedir. Bu filmde Akira Kurosawa'un senaryo ekibinde yer aldığı görülmektedir. Bir western klasiği olan 1960 yapımı filmin oyuncu kadrosunda Yul Brynner, Steve McQuenn, Charles Bronson ve James Coburn bulunmaktadır. 

Filmde yedi muhteşem silahşörün yaşadığı maceralar konu edinilmiştir. İlerleyen yıllarda farklı versiyonları çekilen filmin kült bir film olduğu görülmektedir. Ayrıca çekildiği dönemde büyük bir başarı yakaladığı rahatlıkla dikkat çekmektedir. 

Kızıl Sakal 

1965 yapımı bu dram filminde yönetmen koltuğunda Akira Kurosawa oturmaktadır. Yasumoto adındaki genç bir doktor halk kliniğinde işe başlar. Burada işe başladıktan sonra hiç ummadığı olaylar yaşamaya başlayacaktır. Filmde Tsutomu Yamazaki, Toshiro Mufine ve Yuzo Kayama bulunmaktadır. 

Gizli Kale 

1958 yapımı bu film macera ve dram içerikleri ile ilerlemektedir. Japon yönetmen Akira Kurosawa bu fimdede oldukça iyi bir iş çıkarmayı başarıyor. Film Orta Çağ Japonya'sında geçmektedir. Fimde Samuray Rokurota ve prenses Yukihime bir kaleye saklanırlar. Onların bu kaleye saklanması maceranın başlangıcı olacaktır. Japon yönetmenin bu filminde Susumi Fujita, Takashi Shimura ve Toshiro Mifune yer almaktadır. 

Sanjuro 

1962 yapımı olan film siyah beyaz bir Japon filmidir. Filmin yönetmen koltuğunda ise başarılı isim Akira Kurosawa oturmaktadır. Senaryosu ve oyunculukları ile başarılı olan filmde Kurosawa'da üzerine düşeni yapmaktadır. Sanjuro filminin başrolünde ise Toshiro Mifune yer almaktadır. Diğer oyuncular arasında Tatsuya Nakadai, Reiko Dan ve Takako Irie bulunmaktadır. 

Filmin konusunda ise bir valinin kaçırılma hikayesi yer almaktadır. Valinin yeğeni olan Lori yanına 8 Samuray daha alarak amcasını kurtarmaya gider. Ancak bu kurtarma operasyonu için Sanjuro'ya ihtiyaçları vardır. Ona yeterince güven duymasalarda başka çareleri yoktur. Sanjuro kendine has tavırlara sahip oldukça farklı birisidir. Yani Sanjuro, sıradan Samuraylar gibi değildir.

 

 

 

False