GeriEvcil Hayvanlar Ejderha Balığı (Asya Arowanası) Nedir Ve Özellikleri Nelerdir? Dragon Balığı Akımı, Yemi Ve Üremesi Hakkında Rehber
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ejderha Balığı (Asya Arowanası) Nedir Ve Özellikleri Nelerdir? Dragon Balığı Akımı, Yemi Ve Üremesi Hakkında Rehber

Ejderha Balığı (Asya Arowanası) Nedir Ve Özellikleri Nelerdir? Dragon Balığı Akımı, Yemi Ve Üremesi Hakkında Rehber

"Balık türlerinden olan ejderha balığı özellikleri bakımından ilgi çekici bir türdür. Bu nedenle pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Diğer adı Asya Arowanası olan ejderha balığı bakımı da merak edilmektedir. Peki Ejderha balığı (Asya Arowanası) nedir ve özellikleri nelerdir? Dragon balığı akımı, yemi ve üremesi hakkında merak edilenleri detaylıca derledik."

 Latince adı Scleropages formosus olan ejderha balığı doğal yaşam alanları Malezya, Tayland, Endonezya ve Vietnam'da yer alan nehirler olmaktadır. Egzotik bir balık türü olan ejderha balığının havuzlarda beslenmesi uygundur. 

 Ejderha Balığı Nedir? 

 Ejderha balığı çeşitli varyetelere sahip egzotik balık türlerinden birisidir. Boyları 1 metreden daha yüksek olabilen bu balıklar çok büyük tank ve büyük havuzlarda bakılması uygundur. 

 Ejderha balıklarının sağlıklı olabilmeleri için akvaryum suyunun temiz olmasına dikkat etmek gerekir. Ayrıca bakımı masraflı bir balıktır. Bunun sebebi çok yem tüketmesi ve hazır yemleri yememesidir. 

 Ejderha Balığı Özellikleri Nelerdir? 

 Ejderha balıkları etçil bir türdür. Kendi türlerine karşı agresif bir yapıya sahiplerdir. Dünyada en pahalı Arowana türü olan Ejderha balığı kırmızı, altın rengi veya yeşil renkte olabilir. Ejderha balıkları arasında sarı ve yeşil kuyruklu olanlar hariç diğer türleri nesli tükenme tehlikesi sebebiyle koruma altına alınmıştır. 

 Ejderha balıklarının diğer bir özelliği ise avlarını su yüzeyinden avlamaları ve bu şekilde beslenmeleridir. Bu nedenle de göz yapıları yukarı bakacak şekilde yerleşmiştir. Ejderha balıklarının en önemli özelliği ise hızlı yüzebilmeleridir. Ejderhaya benzetilen bu balıklar genellikle refah sembolü olarak görülür ve pek çok inanışa göre depremi daha önceden hissedebildiklerine inanılmaktadır. 

 Ejderha Balığı Bakımı ve Beslenmesi 

 Ejderha balıkları etçil bir balık türüdür. Canlı yem ile beslenirler. En sık tükettiği canlılar un kurdu, krill, karides ve ağzına sığacak küçük balık türleridir. Fakat canlı yemlerin balığa verilmeden önce hastalık taşıma riskine karşı karantinada tutulması gerekir. 

 Ejderha balıklarının su miktarı da çok önemlidir. Yetişkin bir ejderha balığın 1 tonluk tanka ihtiyaç duymaktadır. Özellikle dış filtre balığın sağlığı için çok önemlidir. 

 Ejderha Balığı Ne Yer ve Yemi Nasıl Seçilmelidir? 

 Yavru ejderha balıklarının beslenmesinde kalın ve sert kabuklu yemlerin olmaması gerekir. Yavru ejderha balıkları en az 200 litre olan akvaryumlarda beslenmelidir. Canlı yem ile beslenen bu balıklar pek çok canlı da tüketmektedir. Fakat çok fazla canlı balık ile beslenmeleri de balığın sağlığını tehlikeye atabilir. Hazır palet yemler de beslenme düzeninde olması gerekir. 

 Ejderha Balığı Nasıl Ürer ve Üremesi Nasıldır? 

 Ejderha Balıkları her yıl iki defa ürer. Yumurtalarını ise ağızlarında korumaktadır. Erkek balık yumurtaları ve yumurtadan çıkan yavruları ağzında tutarak gelişmesini sağlar. Dişi balık yumurta bıraktıktan sonra ayrı bir tanka alınması gerekir. Bunun sebebi yavrularını yeme alışkanlığıdır. 

 Doğum Belirtileri Nelerdir? 

 Ejderha balıklarının üreme akvaryum ortamında geniş tank hacmi istedikleri için zor olmaktadır. Bir veya iki hafta dişi ve erkek balık birbirine dokunarak beraber yüzdükten sonra yumurtlama gerçekleşir. Erkek balık ise 7 ve 8 hafta yumurtasını ağzında taşır. 

 Ejderha Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalıdır? 

 Ejderha balığı hızlı yüzen bir balık türüdür. Bu nedenle keskin dekorların olmaması gerekir. Bu balıkların yaşadıkları suyun akıntılı olması iyi olur. Bunun sebebi bu sayede kendisini akvaryum camına sürtmekten vazgeçmesidir. 

 Ejderha balıkların havuzlarında en az 200 litre su olması gerekir. Fakat yetişkin türlerinin de en az 1 ton akvaryuma ihtiyaç duyulur. Dış filtre kullanılmalıdır. Çünkü bu filtreler suyun temiz kalmasını sağlamaktadır. 

 Ejderha Balığı Hangi Balıklar İle Birlikte Yaşayabilir? 

 Ejderha balıkları karma akvaryumda yaşamak için uygun değildir. Bu balıklar kendisi gibi büyük balıklar ile beslenmesi gerekir. Oscar balığı bu balıklar için en iyi arkadaş olabilir. 

 Ne Kadar Süre Yaşar ve Büyür? 

 Bu balıkların ortalama ömrü ve yaşama süresi 20 yıldır. Fakat bu süre türlerine göre değişkenlik gösterebilir.

False