GeriEtkinlik Rehberi Dünya Gülümseme Günü Ne Zaman 2022? Dünya Gülümseme Günü Hikayesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dünya Gülümseme Günü Ne Zaman 2022? Dünya Gülümseme Günü Hikayesi

Dünya Gülümseme Günü Ne Zaman 2022? Dünya Gülümseme Günü Hikayesi

"Her yıl dünyaca kutlanan Gülümseme Günü tarihi araştırılan konular arasında yer alıyor. Hikayesi dünyaca ünlü reklamcı Harvey Ball'a kadar dayanan Dünya Gülümseme Günü ne zaman 2022, hangi güne denk geliyor? İşte merak edilenler..."

Sosyal medyada mesajlarla kutlanan Dünya Gülümseme Günü hikayesi ve tarihi merak ediliyor. "Bir iyilik yapın, b,r insanın gülümsemesine yardım edin" sloganıyla kutlanan Dünya Gülümseme Günü, merikalı reklamcı Harvey Ball'ın projesiyle hayata geçmiştir. Peki, Dünya Gülümseme Günü ne zaman 2022, hangi gün? İşte, Dünya Gülümseme Günü tarihçesi...

DÜNYA GÜLÜMSEME GÜNÜ NE ZAMAN 2022?

Her yıl ekim ayının ilk cuması kutlanan "Dünya Gülümseme Günü" bu yıl 7 Ekim 2022 Cuma gününe denk geliyor. "Bir güzellik yapın. Bir insanın gülümsemesine yardım edin" sloganıyla kutlanan bu özel gün bir iyilik hareketi olarak tarihe geçti.

DÜNYA GÜLÜMSEME GÜNÜ HİKAYESİ

Amerikalı reklamcı Harvey Ball'ın, 1963 yılında bir müşterisi için tasarlamış olduğu ‘Smiley’ ikonu dünya çapında mutluluk ve iyi niyet sembolü haline geldi. Harvey Ball bu fikrinin sadece ticari bir amaç ile kalmayıp en azından yılda bir kez kutlanan ve insanların hiç değilse yılda bir gün gülümsemesi için bu günü Dünya Gülümseme Günü olarak devam ettirmiştir. Dünya Gülümseme Günü, 1999 yılından beri her yıl Ekim ayının ilk cuması kutlanmaktadır.

False