GeriGüzellik Reçeteleri Dudakların yaşlandığını biliyor musunuz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dudakların yaşlandığını biliyor musunuz?

Dudakların yaşlandığını biliyor musunuz?

"Yaş aldıkça dolgunluğu kaybeden ve çizgili bir görüme sahip olan dudak bölgesi için yapılması gerekenler hakkında Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu önemli bilgiler paylaştı."

Güzellik ve gençlik, sadece cilt derinizi değil, aynı zamanda dudaklarınızı da kapsar. Dudaklar, ifade ve çekicilikte önemli bir rol oynar, ancak zamanla yaşlanabilirler. Dudaklardaki yaşlanma belirtileri genellikle ince çizgiler, hacim kaybı ve renk değişiklikleri şeklinde ortaya çıkar.

Dudaklar, diğer cilt bölgeleri gibi nemlendirme ihtiyacına sahiptir. Günlük olarak nemlendirici dudak balmları veya yağlar kullanarak dudaklarınıza gereken bakımı sağlayabilirsiniz. Ayrıca, güneşe karşı koruyucu bir dudak kremi kullanmak, UV ışınlarına maruz kalmanızı önleyebilir. Bunlara ek olarak, çeşitli önlemler ile dudaklarınızı genç ve sağlıklı tutabilirsiniz.

Liplift nedir?

Üst dudak kısaltma olarak da bilinen dudak kaldırma ameliyatı, üst dudak bölgesinin uzunluğundan memnun olmayan hastalara yapılmaktadır. Dudakların kırmızı kısmı çok belirgin olmadığında üst dudak daha kısa, dudak ile burun arasındaki mesafe ise daha uzun görünür. Özellikle bu durumda kadınlar ruj sürerek dudaklarını öne çıkarmayı tercih ederler. Dudak kaldırma yönteminde üst dudak, burnun orta sütunu ile dudakların kırmızı ve pembe kısmı arasındaki bölgeyi ifade eder. Ancak bu aralık yüz özelliklerine ve yüz büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Dudak kaldırma ameliyatının amacı kişinin o bölgedeki mesafeyi azaltarak dudaklarda melek kanadı etkisi yaratmaktır.

Bu uygulamada dudak kenarlarından kesilerek genişleme sağlanır, üst dudak derisi istenilen boyuta getirilir. Üst dudak doğal olarak kalınlaşır ve yukarı doğru kıvrılır. Ayrıca üst dudak derisindeki kırışıklıklar da azalır. Dudak kaldırma ameliyatı lokal anestezi ve genel anestezi altında yapılabilmektedir.

Bullhorn

Bullhorn liplift tekniği, üst dudak uzunluğunu kısaltmak ve daha genç, estetik bir görünüm elde etmek amacıyla kullanılan cerrahi bir prosedürdür. Bu teknikte, dudak üzerindeki cilde boynuz şeklinde bir kesik yapılır, bu nedenle “bullhorn” (boynuz) adını alır. Ardından, fazla dudak derisi çıkarılır ve üst dudak kaldırılarak daha yüksek bir konuma getirilir. Bu işlem, üst dudakta daha fazla görünürlük ve dolgunluk sağlar, aynı zamanda burun ile üst dudak arasındaki orantıyı iyileştirir. Bullhorn Lip Lift, hastanın yüz hatlarına daha genç bir denge kazandırmak için kullanılır.

Dolgu ile nemlendirme

Kontür olarak bilinen dudak çerçeveleme alanı belirlenebilir ve dudağın üst ve alt orta 1/3'ü aydınlatılıp dolgunlaştırılarak parlak, çekici dudaklar yaratılabilir. Islak dudak bölgesinin daha az göründüğü ve daha az görüldüğü içe doğru ise dudak dolgusu kullanılarak dudağın ıslak kısmı ve konturları dışarıya doğru döndürülerek dudaklara normal ve çekici bir görünüm kazandırılabilir.

Dudak dolgusu, hyalüronik asit içeren dudaklara özel dolgular kullanılarak 15 dakikada, ağrısız bir şekilde gerçekleştirilir. Dudak dolgusu yaptırırken kullanılan hyalüronik asit maddesinin dudaklara özel formüle edilmiş olması önemlidir.

 

False