GeriEv Dekorasyon Çok Özel Banyo Fikirleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çok Özel Banyo Fikirleri

Çok Özel Banyo Fikirleri

"Bu yazıda banyosunu değiştirmek ya da baştan düzmek isteyenler için çok özel ve sıra dışı banyo fikirlerinden bir derleme hazırladık..."

Ev dekorasyonunda genellikle üvey evlat muamelesi görmelerine rağmen, çoğunlukla güne başlayıp bitirdiğimiz yer olan banyolarımızın dekorasyonu, sadece göz zevkimiz değil ruh ve beden sağlığımız için de büyük önem taşır. Her şey bir yana, güne iç açıcı, huzurlu, ferah bir banyoda başlamak iyi bir gün geçirmenin ön şartlarından biridir. Bu yazıda banyosunu değiştirmek ya da baştan düzmek isteyenler için çok özel ve sıra dışı banyo fikirlerinden bir derleme hazırladık...

Yer karosu ve renk uyumu
Çok Özel Banyo Fikirleri
Drummonds

Turumuza insanı ilk bakışta çarpan, müthiş bir banyoyla başlayalım. Birçok orijinal tasarım fikrinin bir araya getirildiği bu banyonun en ilginç yönlerinden biri mekâna nostaljik bir hava katan desenli yer karosu uygulaması olmuş. Siyah-beyaz uyumuyla asil bir görünüme de kavuşan banyonun evin içindeki konumu da gerçekten muhteşem.

Bağımsız küvet
Çok Özel Banyo Fikirleri
Innenarchitektin Katrin Reinhold

Estetik anlamda bir banyoyu özel kılmanın en garantili yollarından biri özel tasarıma sahip bir küveti mekâna duvarlardan bağımsız olarak yerleştirmektir. Örneğin buradaki sanat eserini andıran küvet, adeta göllerde huzurla ilerleyen bir kuğuyu andırıyor.

Minimalist yaklaşım
Çok Özel Banyo Fikirleri
Juma Exclusive

Özel bir banyo için yapabileceğiniz şeylerden biri de Türk evlerinde sık gördüğümüz tıkış tıkış dekorasyon anlayışından biraz kurtulup, az ama öz eşyayla banyonuzu düzenlemeniz. Hele de buradaki gibi özel tasarım ürünü bir küvet bulabilirseniz, her şey yerli yerine oturacaktır.

Banyoya renk katın
Çok Özel Banyo Fikirleri
Studio Projektowe Projektive

Banyolar genellikle standart renklerden oluşur ve özellikle de beyaz ve krem tonlarının hakimiyetini görürüz. Oysa başta banyo dolapları ve lavabolar olmak üzere, aksesuarları da kullanarak banyonuza farklı ve canlı renkleri taşıyabilirsiniz. Hatta bu resimdeki gibi bir çılgınlık da yapabilirsiniz.

Banyoda desen
Çok Özel Banyo Fikirleri
İndeksa Mimarlık

Banyonuza farklı bir hava katmanın kolay yollarından biri desenli bir duş perdesi ise, bir diğeri de duşakabin ya da küvet paravanı gibi cam yüzeyleri boş bırakmayıp hoşunuza gidecek bir resim ya da desenle süslemektir. Buradaki çiçeğin banyoyu monotonluktan kurtardığını açıkça görebiliyoruz.

Mermerin pırıltısı
Çok Özel Banyo Fikirleri
Kerim Çarmıklı İç Mimarlık

Eğer asil görünümlü, zenginlik ve bolluk izlenimi veren, kolay temizlenebilir ve pırıltılı bir banyo istiyorsanız, banyonuzda kendinizi krallar gibi hissetmek eğilimindeyseniz, mekânın tamamına değilse bile mermeri banyonuza mutlaka sokmalısınız. Türkiye'den seçtiğimiz bu görkemli banyoda olduğu gibi.

Kontrastla gelen asalet
Çok Özel Banyo Fikirleri
Con Contenedores S.A. DE C.V.

Yine mermer uygulaması sayesinde soylu bir havaya bürünen bu banyonun asıl dikkat çekici yanı, siyah ve kahverengi gibi koyu tonlarla beyaz vurgularının oluşturduğu güçlü kontrast. Monotonluğu bozmak için tek bir renk paleti üzerinde durmak yerine, böyle kontrast oyunları uygulayabilirsiniz. Farklı renkteki tek bir havlu ya da bornoz bile banyonuzun tüm havasını değiştirebilir.

Oyuncul banyo
Çok Özel Banyo Fikirleri
Meral Akçay

Son örneğimiz ise kimilerinin hoşuna giderken, kimilerini de kalpten götürecek kadar iddialı. Eğer çok özel ve kimsede olmayan bir banyo istiyorsanız, renk, malzeme ve aksesuar seçiminde ufak tefek çılgınlıklar yapmanız gerekli hale gelebilir.

Çok Özel Banyo Fikirleri

False