GeriEvcil Hayvanlar Beethoven Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Beethoven Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beethoven Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Beethoven Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

Beethoven Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Beethoven Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

"Beethoven olarak da bilinen Saint Bernard cinsi köpekler, büyüklüğüne rağmen sevecen, nazik ve hoşgörülü olarak tanımlanırlar. Ayrıca çocuklarla arası oldukça iyidir. Peki, Saint Bernard cinsi köpeklerin başka ne gibi özellikleri vardır detayları ile derledik."

Beethoven bir köpek cinsi değildir. Bu isim "Afacan Köpek Beethoven" filminden sonra Saint Bernard cinsi köpekleri tanımlamak için kullanılmıştır. 

 Beethoven Nedir ve Nasıl Bir Köpektir? 

 Saint Bernard'lar sevgi dolu, uysal köpeklerdir. İçgüdüsel samimiyetleri, bir yabancının bu kadar büyük bir köpeğe yaklaşma konusundaki ilk korkusunu muhtemelen dengeler. Bununla birlikte, Saint Bernard'lar tehlikede olduğuna inandıkları aile üyelerini korumak için eşit derecede hızlıdır. 

 Çok arkadaş canlısı, nazik ve hoşgörülü oldukları için, Beethoven özellikle iyi huylu çocukları olan aileler için iyi olabilir. Son derece anlayışlı ve sabırlı oldukları bilinen Beethoven, bir çocuğu incitmemeye özen gösterirler. 

 Beethoven Cinsi Köpek Özellikleri Nelerdir? 

 Uzmanlar, bu ilk manastır köpeklerinin bekçi köpeği olarak kullanılmak üzere tasarlandığına inanıyor. Ancak kısa bir süre sonra hayat kurtaran yetenekleri ortaya çıktı. Sonraki üç yüzyıl boyunca, Beethoven 2.000'den fazla insan hayatını kurtardıkları için itibar kazandılar.

  Günümüzde Beethoven, yalnızca tarihi başarılarıyla değil, aynı zamanda insan arkadaşlarına, özellikle çocuklara olan sevgi ve bağlılıklarıyla da tanınırlar. 1990'ların iki popüler çocuk filmi, “Beethoven” ve “Beethoven 2”, sevimli bir Saint Bernard'ın banliyö Amerikan ailesiyle yaşadığı maceraların hikayelerini anlatmak için bu özellikten yararlandı. Böylece tanındı ve eğitime ne denli elverişli olduğu da görüldü.

  Köpekler uzun tüylü veya kısa tüylü olabilir. Ceket renkleri arasında kırmızı ve beyaz, kahverengi ve beyaz ve brindle ve beyaz bulunur. Bazı köpeklerin gözlerinin üzerinde koyu renkli maskeler vardır. Kulaklar başın üzerindedir ve sarkıktır. Gözler karanlık ve biraz sarkık. Alın oldukça kırışıktır. Saint Bernard'ların ayrıca jöleleri vardır, bu da onları salyaya yatkın hale getirir. 

 Beethoven Nasıl Eğitilir? 

 Yetişkin Beethoven çok büyük olduğundan, eğitim zorunludur, ne kadar erken olursa o kadar iyidir. Cinsin ara sıra inatçı olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte, bir Beethoven kendisinden ne beklendiğini anladığında, içgüdüsel olarak memnun etme arzusu genellikle herhangi bir inatçılığı dengeleyecektir. 

 Bazı köpek eğitim yöntemleri, köpeğe gerçekte neyin mantıklı geldiğine değil, sahibini neyin iyi hissettirdiğine dayanır. Şimdi, ödüller Saint Bernard'ları eğitmek için harika motive ediciler olabilir, ancak köpeğiniz yalnızca bir ödül için itaat edecekse, o zaman itaatinden siz değil o sorumludur. 

 Bir köpek davranış danışmanı olarak, köpekler hakkında duyduğum en yaygın iddialardan biri şudur: Bir köpeğin tek ihtiyacı sevgidir. Saint Bernard yavru köpeğinizi eğitmek bir mücadele olmak zorunda değildir. Yavrularınızın davranışını değiştirmek ve eğitimi kolaylaştırmak için şu anda yapabileceğiniz dört basit şey vardır. Bunlar; 

Yavruların evin içinde serbestçe dolaşmasına asla izin verilmemelidir. Evde başıboş dolaşan yavruların, heyecanlanma, yıkıcı çiğneme veya yerde yok etme gibi kötü alışkanlıklar geliştirme riski yüksektir. 

Sakinlik tüm antrenmanların temelidir. Hareket etmeyi nasıl bırakacağını ve size nasıl dikkat edeceğini bilen bir yavrudan iyi davranışlar elde etmek daha kolaydır. 

Heyecanlı, dürtüsel veya saygısız davranışlara izin vermek, bir köpek yavrusunu heyecanlı, dürtüsel ve saygısız bir zihniyette tutar. Bu ruh hali, bir köpek yavrusu için birlikte yaşamak için streslidir ve gelecekte daha fazla davranış problemini neredeyse garanti eder.

 Doğru eğitim yöntemini kullandığınızda, yavru köpeğiniz ailenizde neyi yapıp neyi yapamayacağına karar vermenize izin vermekten mutluluk duyacaktır.

 Beethoven Ne Kadar Büyür?

  Bir erkek Saint Bernard'ın boyu 28 ila 30 inç arasında değişebilir ve 140 ila 180 pound (63 ila 81 kilogram) arasında ağırlığa sahip olabilir. Bir dişinin boyu 26 ila 28 inç arasında değişebilir ve 120 ila 140 pound (54 ila 63 kilogram) arasında olabilir. 

 Beethoven Tüy Döker mi? 

 Yetişkin Saint Bernard, ilkbahar ve sonbaharda yılda iki kez tüy döker. Düzenli fırçalama, bu tür dökülmeleri en aza indirmeye yardımcı olacaktır. 

 Beethoven Ne Yer ve Nasıl Beslenir? 

 Köpeğin sağlıklı bir kiloyu korumak için yeterince yemek yemesi gerekse de, bir Aziz'i aşırı beslemeyin. Fazla kilo eklemleri zorlayabilir ve köpeğin kalça veya dirseklerindeki sorunları daha da kötüleştirebilir. Bir Aziz için kilo başına gıda gereksinimi, mizacı daha sakin olduğundan ve diğer birçok ırktan daha az egzersize ihtiyaç duyduğundan, diğer ırklardan daha düşük olabilir. 

 Beethoven Kaç Tane Yavrular? 

 Beethoven köpekler bazen tek yavru bazen de 5 adete kadar yavrulayabilir. 

 Beethoven Kaç Yıl Yaşar? 

 Diğer çok büyük ırklarda olduğu gibi, Saint Bernard'lar nispeten kısa ömürlüdür. Yaşam beklentisi genellikle 8 ila 10 yıldır. 

 Beethoven İçin İsim Önerileri 

 En başta da belirttiğimiz gibi Beethoven bu köpeklerin cinsi değildir. Saint Bernard cinsi köpeğinize “Beethoven” ismini koyabilirsiniz. Ayrıca yine Heidi adlı çizgi film içerisinde yer alan Saint Bernard cinsi köpeğe verilen Joseph ismini de tercih edebilirsiniz. Bunlar en ünlü Saint Bernard cinsi köpeklerdir. Diğer yandan; 

Large: Büyük

 Big Bear: Büyük Ayı

 Monster: Canavar

 Puff: Pofu 

Mischievous: Afacan gibi kendi fikirleriniz olan isimleri de tercih edebilirsiniz. 

False