GeriEvcil Hayvanlar Aslanbaş Japon Balığı Nedir Ve Özellikleri Nelerdir? Bakımı, Yemi Ve Üremesi Hakkında Rehber
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aslanbaş Japon Balığı Nedir Ve Özellikleri Nelerdir? Bakımı, Yemi Ve Üremesi Hakkında Rehber

Aslanbaş Japon Balığı Nedir Ve Özellikleri Nelerdir? Bakımı, Yemi Ve Üremesi Hakkında Rehber

"Balıkların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Her balığın bakımına ve beslenmesine de çok dikkat edilmelidir. Özellikle aslanbaş japon balığı nasıl beslenmelidir çok merak ediliyor. Aslanbaş japon balığı nedir? Özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik. "

 Aslanbaş japon balığı Sazangiller ailesine mensuptur. 1800 yıldır yeryüzünde olan aslanbaş japon balıklarının kökleri de çok eskilere dayanır. Hafızaları ise epey kuvvetlidir. 

 Aslanbaş Japon Balığı Nedir? 

 Aslanbaş japon balığı, Sazangiller ailesinin bir üyesidir. Kökleri oldukça eskilere dayanan bu balık türü oldukça zekidir. Güçlü bir hafızaya sahip olan aslanbaş japon balığı neredeyse 6 ay her şeyi akıllarında tutabilirler. İnsanları kolayca tanıyan aslanbaş japon balığı insanlar ile iyi bir iletişim kurabilirler. Şaşırtıcı ve sevimli olan bu balıklar soğuk suda bile rahatlıkla yaşamlarını sürdürürler. 

 Aslanbaş Japon Balığı Özellikleri Nelerdir? 

 Aslanbaş japon balığının birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Aslanbaş japon balıkları dünya genelinde Çinli altın balık olarak adlandırılırlar. Soğuk suda rahatlıkla yaşayabilen aslanbaş japon balığı ısı değişimlerine de oldukça dayanıklı olabilir. Ömürleri ise yaklaşık 5 yıl olarak bilinmektedir. 

 Aslanbaş Japon Balığı Bakımı ve Beslenmesi 

 Hem otçul hem de etçil beslenen Aslanbaş japon balığı genellikle kendinden küçük olan balıkları yemeye çalışır. İnsanlara alışan bu balık türleri insanlarla kolay bir iletişim kurabilirler. Aslanbaş japon balıkları taze ve ya donmuş pul balık yemlerini de yiyebilirler. 

 Aslanbaş Japon Balığı Ne Yer ve Yemi Nasıl Seçilmelidir? 

 Aslanbaş japon balıklarının sağlıklı bir şekilde yaşayabilmeleri için beslenmelerine çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Her türlü taze ve donmuş balık yemlerini yiyen bu balık türleri kendinden küçük balıkları da yemeye çalışır. Aslanbaş japon balığını bazı günlerde su piresi, kan kurdu ve tubifex kurdu verilebilir. Aslanbaş japon balığının beslenmesine ayrıca dikkat etmek gerekmektedir. 

 Aslanbaş Japon Balığı Nasıl Ürer ve Üremesi Nasıldır? 

 Aslanbaş japon balığı yumurta bırakarak üremektedir. Üremenin gerçekleşmesi için doğru koşullar sağlanmalıdır. Aslanbaş japon balığının büyük gruplar halinde üretimi mümkün olabilir. Bu balık türleri doğada baharın gelmesi ile üremeye başlarlar. Balıkların sağlıklı olması için akvaryum koşullarının da doğru şekilde yapılması gerekmektedir. 

 Doğum Belirtileri Nelerdir? 

 Akvaryumun vazgeçilmez balıklarından birisi de Aslanbaş japon balıklarıdır. Dişi Aslanbaş japon balıklarının hamilelik dönemlerinde karınları şişer. Karınları şişen bu balıkların kısa bir süre sonra doğumları gerçekleşir. 

 Aslanbaş Japon Balığının Akvaryumu Nasıl Olmalıdır? 

 Aslanbaş japon balığının akvaryumu doğru bir şekilde hazırlanmalıdır. Akvaryumun doğru şekilde hazırlanması aslanbaş japon balıklarının daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Balıkların sayısına göre akvaryumun büyüklüğü arttırılabilir. Biyolojik filtre ile birlikte suyun daha temiz kalması sağlanacaktır. Özellikle her bir Aslanbaş japon balığı için 5 litre su bulundurulmalıdır. Bu balıkların sağlıklı koşullarda yaşamaları için akvaryumdaki su sıcaklığı 18 ile 22 derece arasında olmalıdır. Akvaryumun taban malzemesi genellikle çakıl taşlarından oluşmalıdır. 

 Hangi Balıklarla Birlikte Yaşayabilir? 

 Barışçıl özellikler taşıyan Aslanbaş japon balığı diğer tüm balıklar ile güzel bir şekilde yaşayabilirler. Ortalama 13 santimetre boya sahip olan bu balıklar genellikle toplu halde yaşamaktan hoşlanırlar. Uyumlu bir yapıları olan Aslanbaş japon balıkları diğer tüm balık türleri ile birlikte huzurla yaşayabilirler. Bu onlar için oldukça kolaydır. 

 Ne Kadar Süre Yaşar ve Büyür? 

 Gösterişli yapıları ile dikkat çeken Aslanbaş japon balığı çevresel koşullara bağlı olarak uzun yıllar yaşayabilirler. Aslanbaş japon balıklarının ortalama ömrü 15 sene olarak bilinir. Özellikle yaşadıkları yer ve beslenme koşulları bu balıkların ömrünü uzatacaktır.

False