GeriAşk İlişkiler Ankara'da Sevgiliyle Gidilecek Yerler Nereler? Ankara'da Sevgiliyle Gezilecek Yerler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ankara'da Sevgiliyle Gidilecek Yerler Nereler? Ankara'da Sevgiliyle Gezilecek Yerler

Ankara'da Sevgiliyle Gidilecek Yerler Nereler? Ankara'da Sevgiliyle Gezilecek Yerler

"Ankara Türkiye'nin başkenti olup pek çok yeri ile gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Özellikle Ankara'da yaşayan veya Ankara'ya gezmeye giden pek çok kişi sevgilisi ile gezip görebilecek yerler araştırmaktadır. Bu anlamda sevgiliniz veya arkadaşlarınız ile Ankara'da görmeniz gereken birçok güzel yerler bulunmaktadır. Peki Ankara'da sevgiliyle gidilecek yerler nereler? Ankara'da sevgiliyle gezilecek yerleri sizlere detaylıca derledik."

Ankara'da sevgilisi ile güzel vakit geçirmek isteyen kişiler pek çok yer araştırmaktadır. Bu anlamda gezilecek pek çok aktivite fikirleri ile birlikte ülkemiz açısından büyük önem taşıyan yerler de bulunmaktadır.

Ankara'da Sevgili İle Gidilecek Yerler Nelerdir?

Ülkemizde gezip görülecek doğa harikası pek çok yer bulunmaktadır. Farklı aktivitelerin yapılacağı ve görülmesi gereken yerlerden birisi de başkentimiz Ankara olmaktadır. Ankara sevgiliniz veya arkadaşlarınız ile gezebileceğiniz büyük ve oldukça güzel bir şehirdir. Buna göre Ankara'da mutlaka gezilmesi gereken yerlerin başında Anıtkabir gelmektedir.

Anıtkabir ile birlikte Ankara'da gezilecek daha pek çok yer olduğu söylenebilir. Buralarda sevgiliniz ile gezip görmeniz gereken yerler ile birlikte güzel vakit geçirebilmeniz de mümkündür. Ankara'da sevgili ile gezilecek yerlerden bazıları şunlardır:

- Kızılay Meydanı: Ülkemizde bulunan her ilin kendisine özgü bir meydanı bulunmaktadır. Ankara için de bu meydan Kızılay Medyanı olmaktadır. Ankara'da sevgili ile gidilecek yerlerin başında yer alan Kızılay Meydanı oldukça ünlü bir yerdir. Ayrıca kişilere pek çok fırsatta sunmaktadır.

Kızılay meydanı içerisinde birçok işletme ve dükkana ulaşabilme imkanı bulunmaktadır. Kentin toplu taşımanın merkezi olan meydanda güzel bir gün geçirebilmek mümkündür. Ayrıca Kızılay meydanı üzerinden pek çok toplu taşıma bulunduğu için farklı yerlere de ulaşım yapmak oldukça kolay olmaktadır.

- Güvenpark: Ankara ilinde gezilecek yerlerden birisi de Güvenpark olmaktadır. Ankaralı herkesin buluşma noktası olan Güvenpark Kızılay Meydanına da çok yakın bir konumda yer almaktadır. Güvenpark içerisinde sıcak bir çay içebilir ve güzel bir gezintiye çıkabilirsiniz.

- Sakarya Caddesi: Sakarya Caddesi Ankara'da sevgili ile gezilecek en güzel yerlerden birisidir. Özellikle gece canlı müziğe gitmek isteyen kişilerin ilk tercih noktası olmaktadır. Bu cadde içerisinde öğrenciler yoğunlukta olmaktadır. Bu nedenle kaliteli hizmetler uygun fiyatlar ile kişilere sunulmaktadır.

- Karanfil Sokak: Sakarya Caddesinin yukarısında bulunan Karanfil Sokak sevgililerin en uğrak noktası olmaktadır. Bu sokak içerisinde hizmetler oldukça ekonomik fiyatlar ile sunulmaktadır. Hediyelik eşyadan, giyime, yiyecekten kitap alışverişine kadar oldukça uygun bir yer olan Karanfil Sokak alışveriş yapmak için de sevgili ile gidilebilecek yerlerden birisi olmaktadır.

Ankara'da Sevgili İle Gezilecek Yerler

Ankara'da sevgili ile gidilebilecek pek çok tarihi mekanlar da yer almaktadır. Özellikle tarihe meraklı olan kişilerin Ankara'da gidebileceği yerler şunlardır:

- Anıtkabir: Ankara'ya gezmeye giden herkesin ilk gideceği yerlerden birisi Anıtkabir olmaktadır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrinin olduğu Anıtkabir tarihe ve geçmişe saygı açısından gezip görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Ayrıca sevgili ile gidilebilmesinin dışında Ankara'ya giden herkes için gidilmesi gereken yerler arasında ilk sırada yer almaktadır.

- Ankara Kalesi: Altındağ'da yer alan kale 110 metre yüksekliğindedir. 1073 yılında Türklerin eline geçmiş olan Ankara Kalesi günümüzde mutlaka gezilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.

- Hamamönü Mahallesi: Hamamönü mahallesi Ankara'nın ilk yerleşim yerlerinden birisidir. Milli şairimiz olan Mehmet Akif Ersoy bu mahallede yaşamıştır. Ayrıca Mehmet Akif Ersoy'un evi de burada müze olarak bulunmaktadır. Dilerseniz sevgiliniz ile buraya gelebilir ve tarihi açıdan güzel bir gün geçirebilirsiniz.

False