Mahçiçek'ten, 'Kadın Hakları Günü' mesajı

Güncelleme Tarihi:

Mahçiçekten, Kadın Hakları Günü mesajı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 09:09

Mahçiçek'ten, 'Kadın Hakları Günü' mesajı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 5 Aralık 1934'te Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 83'üncü yıldönümü olan 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Kadın toplumda ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, mesajında şöyle dedi:
"Kadınlarımız; bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, gelecek nesillerin mimarlarıdırlar. Toplumsal yaşamın her kademesinde ve her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakârlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkenin her açıdan kalkınmasında büyük bir payın sahibi olmuşlardır. Toplumun her kesiminde yer alan başarı gösteren kadınlarımızı takdir ve tebrik ediyorum. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyi, yalnızca ekonomik göstergelerle değil, insan haklarına ve özellikle de kadın haklarına verilen değerle ölçülmektedir. Kadınların toplumdaki yeri, erkeklerle eşit şartlara sahip olup olmadıkları, bu değerlendirmede çok önemli yer tutmaktadır. Ne yazık ki, kadınların büyük bir çoğunluğu, sahip oldukları hakların birçoğunu bilmedikleri, farkına varmadıkları için haklarını arayamamaktadırlar.
Unutulmamalıdır ki, kadınlara eşit hakların verilmesi, dünya barışını da güçlendirecektir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde 1935 yılında pek çok devletin kadınından daha önce seçme ve seçilme hakkına sahip olan Türk kadını, haklarını elde etmek için daha fazla beklememeli ve ülke yönetiminde de daha fazla söz sahibi olmalıdır. İslam insanı muhatap almış, erkeği andığı yerlerin çoğunda ayrıca kadını da anarak sürekli bir şekilde eşitlik vurgusu yapmıştır. İlahi mesaja muhataplık anlamında da erkek ile kadın arasında hiçbir fark gözetilmemiştir. İlahi mesajın muhatabı erkek ya da kadın değil, insandır. Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımızın hak ettiği değerlere ulaşabilmesi dileklerimle, kadınlarımızın eşit şartlarda birey olmalarının yolunu açan Mustafa Kemal Atatürk'ü de saygı ile anıyor, bu ülke için emek vermiş tüm kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!