Mahalle zabıtaları iş başında

Güncelleme Tarihi:

Mahalle zabıtaları iş başında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 11:22

Mahalle zabıtaları iş başında

Haberin Devamı

BOLU, (DHA)- BOLU Belediyesi, mahallelerde halkın yaşamını etkileyen olumsuzlukların kısa sürede tespit edilip çözülmesi amacıyla 'Mahalle Zabıtalığı' uygulaması başlattı.
Uygulama kapsamında her mahalleye bir zabıta ekibi görevlendirildi. Sabah zabıta ekipleri sorumlu oldukları mahallenin muhtarı ile bir araya gelip, mahalle sakinlerinin muhtarlığa ilettiği şikayet ve talepleri öğrenerek çalışmaya başlıyor. Ekipler, daha sonra mahallede sokak sokak dolaşarak olumsuzlukları tespit ediyor. Ses ve çevre kirliliği ile kaldırım işgali gibi olumsuzluklara anında müdahale edilerek gerekli uyarılar yapılıyor. Fotoğraf ve görüntü kaydı da alan ekipler, uyarıların dikkate alınmaması durumunda sorumlular hakkında cezai işlem uyguluyor.
Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün uygulaması, mahalle muhtarlarını da memnun etti. Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Selma Hancıoğlu, 'Mahalle Zabıtalığı' sisteminin, mahalle eksikliklerinin giderilmesi için çok önemli olduğunu söyledi. Hancıoğlu, şöyle konuştu:
"Normal hayatta bizim çok basit gördüğümüz, ancak yaptırmakta zaman kaybı yaşadığımız olaylar bu sistem sayesinde daha hızlı çözüme kavuşuyor. Bu, bizim için çok önemli. Her gün görevli zabıta arkadaşlarımızla bir araya gelerek, mahallelerimizin eksikliklerini ve taleplerini görüşüyoruz. Sağ olsunlar onlar da gerekenleri en kısa sürede yerine getiriyorlar. Ben, şahsen mahallemde görevli zabıta arkadaşlarımızın performansından memnunum." 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!