Podyumda protesto

Güncelleme Tarihi:

Podyumda protesto
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2014 03:38

Ümit Benan, Paris Moda Haftası’nın en ses getiren defilelerinden birine imza attı. Türk tasarımcı, mankenleri ve podyum düzenlemesiyle “ırkçılığa hayır” mesajı verdi.

Haberin Devamı

IRKÇILIĞA HAYIR

* Ümit Benan, Paris Moda Haftası kapsamında düzenlediği defilesini, ABD’nin ilk siyahi beyzbol oyuncusu Jackie Robinson’a ithaf etti. Beyzbol sahasını andıran podyumda, ırkçılık karşıtı
mesajlar verildi.

TÜM MODELLER SİYAHİ

* Defilede görev alan tüm modellerin siyahi olması nedeniyle de büyük moda haftalarının tarihinde bir ilke imza atıldı. Moda dünyasının Ümit’in kıyafetlerini mi mesajlarını mı daha çok konuşacağı merak konusu...

SAFARİ RUHU

Amerikalı tasarımcı Thom Browne, Japon bahçeleri ve İngiliz kültüründen esinlenerek hazırladığı koleksiyonunu beğeniye sundu. Defilenin en dikkat çeken detayı, podyumda safari rüzgarı estiren hayvan başlıkları oldu.

BEYZBOLCULAR SAHNEDE

1940’ların Amerika’sından esinlenerek hazırladığı ve beyzbolda sayı turu anlamına gelen “Homerun” adını verdiği koleksiyon, Ümit Benan’ın Paris’te kendi adıyla düzenlediği ilk defile olma özelliği taşıyor.

Haberin Devamı

VERSACE'NİN GAGA'SI

* Donatella Versace, Paris Haute Couture Moda Haftası kapsamında düzenlediği İlkbahar/Yaz 2014 defilesine markanın yeni yüzü Lady Gaga ile katıldı. Fiziki benzerlikleri nedeniyle ikili hakkında “anne-kız gibi” yorumları yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!