O benim aidat param

Güncelleme Tarihi:

O benim aidat param
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2009 10:36

Tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter 600 lirayla yaşamaya çalıştığı iddialarına yanıt verdi.

Haberin Devamı

Türk tiyatrosunun duayeni Yıldız Kenter bir kaç gün önce Sabah gazetesinde yayınlanan ve "600 lira emekli maaşıyla geçinmeye çalıştığını" ileri süren haberi yalanladı.

Kenter Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada "“Haberi okuduğumda gülüp geçtim ancak baktım ki basın bunu ciddiye almış. Ama basın benim nasıl yaşadığımı, nerede yaşadığımı, tiyatromu biliyor. Beni ‘sürünen bir kadın’ gibi, 600 lira ile geçinmeye çalışıyormuşum gibi göstermeye çalışmışlar. Oysa 600 lira benim aidat param" dedi.

Haberde ileri sürülenlerin tamamen gerçek dışı olduğunu söyleyen Kenter "“Bebek’te yürüyüşe çıkarım hep. Kimseyle karşılaşmadım, kimseyle konuşmadım, kimseye hayatım, mesleğim, sıkıntılarımla ilgili bir bilgi aktarımım olmadı. Bu haberi yazan muhabir sanki beni Bebek’te görmüş ve ben bütün dertlerimi karşıma çıkan herhangi birine anlatmışım gibi yapılmış. Yalan yanlış devşirme bir haber. Ordan burdan, 5 sene evvelinden ve kafasından atarak haber yapılmış. Beni son derece rahatsız etti” dedi.

Haberin Devamı

Bu olayın Türkiye’nin durumunu da ortaya koyduğuna dikkat çeken Kenter, yalandan başka bir şey duyulmadığı için yalana itibar eden bir toplumun meydana geldiğini vurguladı. Kenter sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimse gerçeği araştırmıyor, sormuyor. Herkes soru sormadan, gazetede gördüğü bir şeyin üstüne atlıyor ve satırını bile değiştirme gereği duymadan yazıyor. Gerçekle ilgisi olmayan bir yazıydı. Önce ciddiye almadım ancak aynı haberi Cumhuriyet gazetesinde de görünce işin rengi değişti. Cumhuriyet çocukluğumdan itibaren evimize giren baba yadigârı gazetedir, benim için güvenirliği olan nadir yayın organlarından biridir. Henüz avukatımla görüşmedim ancak bu olayı takip edeceğim.”

Kenter şu aralar Türkiye’deki insan ilişkilerini de ilgilendiren William Shakespeare’in “Kraliçe Lear” adlı oyunu üzerinde çalışıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!