İnsan biriktirdiği için iflas etti

Güncelleme Tarihi:

İnsan biriktirdiği için iflas etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2009 00:00

MUĞLA Köyceğiz’de kaldığı otelde hayatını kaybeden Aykut Oray için Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan oğlu Umut Oray babası için “Çalıştı, insanlara ulaşmaya çalıştı. Bunları yaparken de para değil, insan biriktirdiği için iflas da etti. Ama yılmadı, bana ve kardeşime değerler ve inançlar uğruna savaşmayı, vazgeçmemeyi öğretti. Kahramanımızdı, arkadaşımızdı, babamızdı” diye konuştu.

Haberin Devamı

  

     
Törene Aykut Oray'ın eşi Sühendan Oray, oğulları Umut ve Anıl Oray, kızkardeşi Yakut Oray, annesi Şehbal Oray ve Oray'ın sanatçı dostları katıldı. Törende konuşan Bizimkiler dizisinin yönetmeni Umur Bugay, " Onu anlatmaya hiç gerek yok. O sapına kadar dava adamıydı. Partili de olmuştur; siyasete de çalım atmıştır. Tıpkı " Katil'in " Vatandaşa cart curt yok " dediği gibi. Bizimkiler de bu, 11. kayıbımız oluyor. Onları da burada anmak istiyorum. " dedi. Ardından da, Bizmikiler dizisine oynadıktan sonra hayatını kaybeden sanatçıların isimlerini tek tek saydı ve Allah'tan rahmet diledi. Kürsüden du ettiren hoca ise, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle " Cihan bir imtihan meydanıdır. Bu imtihanda muvaffakiyet gösternin de takdir beklemesi de boşunadır. Hakikaten öyle değil mi ? Eğer bu kadar yürekli insan buradaysa, Aykut beyin verdiği imtihanı ne kadar güzel verdiğini sizler tasdik ediyorsunuz " dedi. Konuşmaların ardından Oray'ın cenazesi alkışlar eşliğinde Kültür Merkezinden çıkarılarak, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camiine doğru yola çıkarıldı.

Haberin Devamı

"KİMSENİN KİMSEYE SAHİP ÇIKTIĞI YOK; O DA BÜYÜK BİR PALAVRA"

Cadde Bostan Kültür Merkezi'ndeki törenin ardından Oray'ın sanatçı dostları duygularını dile getirdi. Aykut Oray ile birlikte Bizimkiler Dizisinde oynayan, Selçuk Uluergüven "Çok iyi bir oyuncuydu çok da sevecen sıcak bir insandı. Yüreği insan sevgisiyle doluydu. Neşe doluydu" şeklinde konuştu. Uluergüven, sanatçıların unutulduğunu söyleyerek "Bu tip törenlerden sonra yaşayan sanatçılara sahip çıkalım diye laflar ediliyor. Kimsenin kimseye sahip çıktığı yok. O da büyük bir palavra. Bu ülkede sanata değer zaten verilmiyor" ifadelerine yer verdi. Tiyatro sanatçısı Yosi Mizrahi, ise Oray'ın çok iyi bir oyuncu ve iyi bir insan olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

" ÖNCEDEN BİR RAHATSIZLIĞI YOKTU. ÖYLE OLSAYDI ZATEN GİTMEZDİ "

Caddebostan Kültür Merkezinde düzenlenen törenin ardından Oray'ın cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camiine götürüldü. Cenaz törenine Oray'ın ailesi ve sanatçı dostları katıldı. Cenaze törenine katılan sinema sanatşısı Nuri Alço, " Acı bir gün. Çok erken yaşta kaybetmemiz gerçekten çok üzücü. Benim gerçek güzel bir dostumdu , abimdi." dedi. Oray'ın eşi Sühenda Oray, eşiyle Oray'ın Muğlas'ya giderken gayet iyi gittiğini söyledi. Sühenda Oray, " Belim ağrıyor . Üşüttüm galiba demiş. Sonra sabahleyin ölü bulunmuş. Önceden bir rahatsızlığı yoktu. Öyle olsaydı zaten gitmezdi. " diye konuştu. Oğlu Umut Oray ise, babasıyla bir gün önce telefonda görüştüğünü ve telefonda Galatasaray maçıyla ilgili konuştuklarını kaydetti.

Haberin Devamı

TABUTU BEŞİKTAŞ BAYRAĞINA SARILDI

Bu arada, Oray'ın cenazesine taraftarı olduğu Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal birer çelenk gönderdi. Oray'ın cenazesinin konduğu tabut ise, Beşiktaş bayrağıyla sarılıydı.

"YÜZÜNE YANAĞINA DOKUNDUM; YERDEYDİ; KAN VARDI YERDE "

Tiyatro sanatçısı Cihat Tamer ise, cenaze töreninde sanatçıların bir başka sorununa dikkat çekti. Sanatçıların telif hakları sorununa dikkat çeken Tamer, müzisyenlerin telif haklarını elde ettiğini kaydetti. " Neden elde edemiyoruz ? Sanatla uğraştığımız için, gerçek sanat yaptığımız için. Gidip de Bodrum'larda ikoncanların yanında yatmadığımız için biz hakkımızı hiçbir zaman alamıyoruz.Yanlış ülkedeyiz yani. " dedi. Spor yorumcusu Faik Gürses ise, Oray için, " İyi bir siyasetçiydi; iyi bir sanatçıydı, iyi bir Beşiktaşlıydı. " dedi. Bizimkiler dizisinin oyuncularından Erdal Özyağcılar ise, " Aykut çok iyi Beşiktaşlıydı. Keyif adamıydı. Keyifliydi onunla oynamak. Sadece kamera önünde değil, sosyal hayatta da onunla konuşmak, tartışmak hoştu " dedi. Oray'ın hayatını kaybettiği sırada aynı otelde bulunan sanatçı Nebahat Çehre, olayı anlattı. " Yüzüne yanağına dokundum. Yerdeydi. Kan vardı yerde. " diyerek olayı anlattı. Cenaze töreni öncesinde Oray'ın annesi Şehbal Oray ise, oğlunun resmini son defa öperek onu ebediyete uğurladı. Oray'ın Beşiktaş bayrağı sarılı cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası alkışlar eşliğinde camiiden çıkarıldı. Oray'ın cenazesi Çengelköy Mezarlığında defnedildi.


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!