Madımak anıtı yenilendi tasarlandı

Güncelleme Tarihi:

Madımak anıtı yenilendi tasarlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 14:29

Londra’daki Pir Sultan Abdal ve Sivas Madımak anıtı yenilendi. Anıt, altı yıl önce İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM- Cemevi) yetkilileri ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen Alevi temsilcilerin katılımı ile Londra’nın Stoke Newington semtinde bir parka yerleştirilmişti.

Haberin Devamı

ANITIN yenilenmiş halinin açılışı için düzenlenen etkinliğe Britanya Alevi Federasyonu (BAF) başkanı İsrafil Erbil, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu başkanı Hüseyin Mat, yardımcısı Mehmet Ali Cankaya, Genel Sekreter Bülent Ant, Fransa Alevi Birlikleri başkanı Erdal Kılıçkaya, Avusturya Alevi Federasyonu başkanı Ethem Şahin, İsviçre Alevi Federasyonu başkanı Cem Bitner, Belçika Alevi Federasyonu başkanı Fatma Binici, Hollanda Alevi Federasyonu temsilcisi Fatoş Algör, East Midlands AKM- Cemevi başkanı Mehmet Durna, Sheffields AKM- Cemevi başkanı İsmail Arslan, İAKM- Cemevi başkanı Tugay Hurman, Harrow Cemevi Başkanı Kezban Ufacık, Türkiye’den Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri başkanı Gani Kaplan, Maraş Erenler Cemevi Başkanı Müslüm İbili, Alevi Bektaşi Federasyonu Sekreteri Onur Kaya, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı başkanı Tuncer Baş, Alevi Bektaşi İnanç Kurulu Başkanı dede Hüseyin Güzelgül, Londra’daki yerel derneklerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

PARİS’E DE DİKİLECEK

Açılışta konuşan İAKM- Cemevi başkanı Turgay Hurman, geçen süreci anlattı, tüm katılımcılara teşekkür etti. BAF başkanı İsrafil Erbil de, federasyon olarak çalışmaları özetledi.
Avrupa ve Türkiye’den gelen Alevi temsilcileri de konuşmalarında, kendi ülkelerinde böyle bir olanak sağlanmazken demokrasinin beşiği olan İngiltere’de Alevilerin inançlarına ve özgürlüklerini yaşadığı bir ortam olmasından bahsettiler. Fransa Alevi Birlikleri (FUAF) başkanı Kılıçkaya’da, Avrupa’nın en büyük Alevi Anıtı’nın yapılan görüşmeler ardından gelecek aylarda Paris’e dikileceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!