Maden işçilerinden terör eylemi

Güncelleme Tarihi:

Maden işçilerinden terör eylemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 12:10

- TTK'da çalışan maden işçileri, terör olaylarını protesto etti

Haberin Devamı

ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) çalışan maden işçileri, terör olaylarına tepki gösterdi.

TTK Karadon Müessese Müdürlüğünde çalışan maden işçileri, Yeni Servis Kuyusu önünde toplanarak, "şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "terörü lanetliyoruz" yazılı pankartlar açarak slogan attı.

Maden işçileri, şehit olan asker ve polislerle maden ocaklarında iş kazası sonucu hayatını kaybeden meslektaşları için saygı duruşunda bulundu.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son dönemde giderek artan terör saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Maden işçileri olarak yerin yüzlerce metre altında Türkiye'nin refahı ve gelişmesi için doğayla savaştıklarını ifade eden Tıska, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Maden işçileri olarak birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyor ve terörü lanetliyoruz. Yüzyıllardır üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanların oyununa gelmeyeceğiz. Hain saldırılar kardeşliğimizi asla zayıflatmayacaktır. Gücümüzü, kardeşliğimizi koruyarak birliğimizi bir kez daha göstereceğiz. Yürek yüreğe vererek, kararlılığımız ve yılmaz karakterimizle bütün engelleri aşacağız. Bu alçakça saldırılar, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyecektir. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır."

Basın açıklamasının ardından maden işçileri, "şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atarak madene indi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!