M-16’lı çete ’Mat’ oldu

Güncelleme Tarihi:

M-16’lı çete ’Mat’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2007 00:00

Tuzla’daki işyeri sahiplerinden tehditle haraç alan, sabıkalı Orhan Üngan’ın yönettiği 12 kişilik çete "Mat" operasyonuyla çökertildi. Üngan’ın ofisinde, ABD ordusunun silahı M-16 ele geçirildi.

İSTANBUL Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tuzla’da kendilerine haraç vermeyen işadamlarını kaçıran, yaralayan, otolarını kurşunlayan ve gasp eden bir çeteye, altı ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon düzenledi.

İşkence de var

Çete lideri Orhan Üngan, kardeşi İlhan Üngan, Ramazan Şen, Mustafa Kuk, Ferhat Altan, Fatih Ak, Özlem K. ve Gizem Ç.’nin de aralarında bulunduğu 12 kişi yakalandı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda 7 tabanca, 11 şarjör, 418 mermi, 2 sahte nüfus cüzdanı, 1 sahte sürücü belgesi ile bir miktar esrar ve kokain ele geçirildi. İlhan Üngan’ın, sevgilisi Özlem K. ile aralarında para anlaşmazlığı çıkan arkadaşı Ceylan A.’yı kaçırarak Pendik’te bir evde işkence yaptığı iddia edildi. Ceylan A.’nın Özlem K.’nın evinde erkeklerle para karşılığı birlikte olduğu, paraları Özlem K.’nın aldığı, Ceylan A.’nın Özlem K.’dan parasını talep etmesi üzerine sevgilisi İlhan Üngan’ı devreye sokarak işkence yaptırdığı öne sürüldü. Tuzla’da akaryakıt istasyonunun yanı sıra oto galerisi de bulunan Orhan Üngan’ın, kendisine olan borcunu ödemeyen Makedonyalı bir tekstil şirketine ait TIR’ı Pendik’te alıkoyduğu, şoförü Vilademir Nökolov’u da darp ettiği belirtildi.

Şah-mat operasyonu

Çetenin demir tüccarı K.G., tekstilci A.K. ve taksici H.A.’yı da kendilerine haraç vermedikleri için silahla yaraladığı tespit edildi. Çetenin ayrıca bazı kişilerin otomobillerini tehdit amaçlı kurşunladığı saptandı. Polis, geçen yıl kasım ayında "Şah" operasyonuyla yakalanan Zabit Acar’ın tershane sahiplerinden, şimdiki "Mat" operasyonuyla gözaltına alınan Orhan Üngan’ın da tershanelerin dışında bulunan işyerlerinden haraç almak için anlaştıklarını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!