Lüleburgaz'da 'Trakya Girişimci Çemberi' etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgazda Trakya Girişimci Çemberi etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2018 12:54

Lüleburgaz'da 'Trakya Girişimci Çemberi' etkinliği

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde Belediye, Startup Trakaya, Misface ve İnovanka’nın ortaklaşa düzenlediği “Trakya Girişimci Çemberi” etkinliği Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinde katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Katılımcılar, Apipark Arıcılık kurucularından Namık Kemal Üniversitesi Akademisyeni Yrd. Doç. Dr. Devrim Oskay ile türü tehlike altında olan Trakya Arısı hakkında bilgi alırken diğer bir yandan arıların davranışlarından çıkardıkları dersleri girişimlerinde nasıl kullanabileceklerini öğrendiler.

Etkinlik öncesinde, Lüleburgaz Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü İbrahim Zengin 2018 İnovasyon ve Tasarım Yılı içerisinde Lüleburgaz’da olacak inovasyon, tasarım ve girişimcilik alanlarındaki eğitim ve etkinliklerden bahsetti. İbrahim Zengin, Lüleburgaz Belediyesinin Trakya Bölgesinde Lüleburgaz odağında Girişimci Ekosisteminin kurulması amacıyla girişimcileri yıl boyunca destekleyeceğini belirtti. Zengin, Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinde bulunan ve yakın zamanda faaliyete geçecek paylaşımlı ofis, prototip laboratuarı, toplantı salonları ve eğitim sınıflarından girişimcilerin faydalanabileceğini, yıl içerisinde gerçekleştirilecek eğitim ve etkinlikler hakkındaki duyurulara www.inovasyonvetasarim.com web sitesinde ve yılın sosyal medya hesaplarından ulaşabileceklerini ifade etti.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Startup Trakaya kurucularından Gökhan Geyik, 2 kişi ile yola çıkan Startup Trakya ailesinin geçtiğimiz 4 ay içerisinde yapay zeka, yazılım, tasarım, hukuk ve bir çok alanda teknik bilgisi olan 50 kişiye ulaştığını belirtti. Trakya’daki en büyük girişimci topluluğu olmaya doğru hızla ilerlediğinden sözlerine ekledi.Konuşmaların ardından Trakya Girişimci Çemberi, Yrd. Doç. Devrim Oskay’ın sunumuyla devam etti. Devrim Oskay, Dünyada ve Türkiye’deki arıcılık, kovan yönetimi, arı türleri, arı üretiminin arttırılması, Trakya arısı ve sorunları gibi birçok  konu hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Oskay, girişimciler için arıcılığın fırsat oluşturduğunu dile getirerek, Istranca bölgesinin arıcılık konusunda daha da geliştirilebileceğini söyledi.Devrim Oskay’ın sunumunun ardından Ment Base Trakya Girişim Çemberi oluşturuldu ve girişimciler arıcılık yatırımı ve veriminin arttırılması gibi konularda çeşitli sorular sordular. Balarısının insanoğlunu ilk tatlandırıcıyla tanıştıran özel bir böcek olduğu, onların da bizim gibi topluluk halinde yaşadığı ve aynı zamanda arıların toplumlarının içinde iş bölümü olduğu ve birbirleriyle iletişim kurabildikleri belirtildi. Ayrıca arıların davranış ve biyolojinin diğer yönlerini çalışmak için mükemmel bir model olduğunun da altı çizildi.

Etkinliğin devamında katılımcılardan gelen tüm sorulara Devrim Oskay cevap verdi. Oskay, 30 yıllık arıcılık hayatının kendisine ne öğrettiği sorusuna "Asla pes etmemeyi öğretti" cevabını verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!