Lüleburgaz’da, 'Özel Olimpiyatlar' başladı

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz’da, Özel Olimpiyatlar başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 12:34

Lüleburgaz’da, 'Özel Olimpiyatlar' başladı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARN/LÜLEBURGAZ(Krklreli9,(DHA)-KIRKLARELİ’ nin Lüleburgaz ilçesinde, Özel Olimpiyatlar Türkiye Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi Ulusal Turnuvası başladı.
 
Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri yaşıtlarıyla kaynaştırıp topluma kazandırmayı amaçlayan Özel Olimpiyatlar Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi Ulusal Turnuvası, Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde (LYFA) yapılan turnuvanın açılış törenine Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cihan Erdem ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç katıldı.
Bursa, Kayseri, Kırklareli, Manisa, İzmir, Balıkesir, Erzincan, Kastamonu, Kocaeli, Macaristan ve KKTC'den gelen 140 özel ve partner sporcu, turnuva kapsamında oluşturdukları takımlarla futbol branşında mücadele edecek. Açılış gününde tribünleri dolduran ailelerin de özel sporculara alkışlarla destek verdiği Dilek Sabancı Karma Futbol Turnuvası, 8-15 yaş aralığındaki özel sporcu ve partner sporcuları aynı takım çatısı altında birleştirerek birlikte oynamalarını sağlıyor. 13 Nisan tarihinde sona erecek turnuvada, yıl boyunca beraber antrenman yapan ve oyunlara katılan sporcular takımlar halinde futbol maçları yapacak.
Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, oyunlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp birlikte kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam yaratmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.
Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, “19 yıllık başkanlık sürecimde sıkıntılı, üzüntülü, gergin çok zamanımız oldu. Ara sıra da bizi mutlu eden güzel günlerimiz oldu. İnanın ki başkanlık dönemimde hiç unutamayacağım günlerden birini yaşıyorum. Tüm konuklarımızı Lüleburgaz’da ağırlıyoruz. Kendi çocuklarımızın onların kardeşi olmasını sağlıyoruz. Ve en önemlisi ailelerimizin bir kere daha çocuklarıyla gurur duyma fırsatını yaratmanızdan dolayı da teşekkür eder, hepinize saygılar sunarım” ifadelerinde bulundu.
Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya ise konuşmasında turnuvayı Lüleburgaz’da düzenledikleri için başta Dilek Sabancı ve Özel Olimpiyatlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından müsabakalara geçildi. Özel öğrenciler ile partner öğrenciler karma şekilde futbol maçı yaptılar. Müsabakanın ardından tüm sporculara madalyaları ve kupaları verildi. Turnuva bugün ve yarın gerçekleştirilecek müsabakaların ardından sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!