Lüleburgaz'da Kinoa hasadı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgazda Kinoa hasadı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 13:20

Lüleburgaz'da Kinoa hasadı yapıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçesi'nde Kinoa bitkisinin hasadı yapıldı.

Lüleburgaz'a bağlı Eskitaşlı Köyü'nde, çiftçilerden Fadıl Cansever tarafından 23 dönümlük alana ekilen Kinoa bitkisinin hasadı nedeniyle düzenlenen AIk Parti Kırklareli Milletvekil Selahattin Minsolmaz, CHP Milletvekili Turabi Kayan, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Ortan, Lüleburgaz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hasat törenine katılan davetlilere balla karıştırılmış Kinoa ikramı yapıldı.

Kinoa üreticisi Fadıl Cansever, "Bazı işlemlerden geçtikten sonra 350 kilo civarı ürün alabileceğimi tahmin ediyorum. Kendine has bir aroması olan Kinoa'nın, baskın bir tadı ve kokusu yoktur. Lezzetli ve hafif bir besin olup, bulgur ve pilavın kullanıldığı yemeklerin tamamında kullanılabilir. Ayrıca Kinoagarnitür olarak yemeklere eklenebilir, çorbalarda kullanılabilir ve pilavı yapılabilir. Un haline getirilerek kek, pasta ve kurabiye hamurlarına konulabilir. Tüketim alanı sınırız diyebileceğimiz Kinoa salatada da tüketilebilir" dedi.

AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, üreticilerin sıkıntılarının nasıl çözüleceği ve talimatlandırılması konusunda Ankara'da yapılacak olan toplantılarda çareler üretileceğini ve Kinoa'nın da destekleme kapsamına alınması konusunda çalışmalarda bulunacağını söyledi. Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, verimli tarım arazilerine sahip olan Trakya'nın buğday, ayçiçeği ve kanola ürünleri üzerinde yoğunlaştığını, Trakya'da farklı alternatiflere yönelip bu tarz ürünlerin ekilmesi gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!