Lüleburgaz'da geleceğin yıldız girişimcileri konferansı

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgazda geleceğin yıldız girişimcileri konferansı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 14:10

Lüleburgaz'da geleceğin yıldız girişimcileri konferansı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz İlçesi'nde, "Global Girişimcilik Haftası" kapsamında Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi’nde “Geleceğin Yıldız Girişimcileri Konferansı” verildi.

Geleceğin Yıldız Girişimcileri,  fikir bulup, buldukları fikirleri geliştirebilen ve yatırıma dönüştürebilen girişimcilerden ilham alarak önemli ipuçları öğrendiler.

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Konferansı programı E-Ticaret Çağı Genel Yayın Yönetmeni Ümit Öncel’in açılış konuşmasıyla başladı. Girişimciliğin önemini vurgulayan Öncel konuşmasında, ‘Herkes girişimci olmak zorunda değil. Girişimcilik bir kariyer seçimidir. Burada düzenlenen etkinlikler de bu tercihte bulunacakların önünü açacak etkinliklerdir” dedi. Öncel’in açılış konuşmasının ardından M3 Works Kurucusu Erdem Genç’in Body Percussion çalışması ile program devam etti. Genç konuşmasında, “Yapmayı en çok sevdiğiniz şey işiniz olsun: Zor ama imkansız değil. Hayat akıp giderken size fırsatlar sunar. Onlara uzanıp almak kendi ellerinizdedir” diye konuştu. Manibux kurucusu Canan Bayrak, geleceğin girişimcileri için bazı ipuçları paylaştı ve hayata geçirmeyi başardığı girişimini gençlere anlattı. Girişimcilikten öğrendiklerini ve girişimcilik üzerine değerlendirmelerini de gençlerle paylaşan Bayrak, projesini anlatırken şu ifadeleri de paylaştı: “Amacım, çocuklarımıza, paranın sadece anlık isteklerde harcamak için değil, tasarruf ve gelecekte kullanmak amacıyla da biriktirilebileceğini öğretmek. Kendi harçlıklarını yönetirken aslında kendi hayatlarının sorumluluklarını aldıklarını onlara hatırlatarak, sınırlar koyarak, henüz yanımızdayken, onların gelecek hayatlarını etkileyecek beceriler kazanmalarına rehberlik edebilmek.” Geleceğin Yıldız Girişimcileri Konferansında, ‘Sosyal Çağda Girişimcilik’ sunumunu Monitera’nın kurucusu Metin Kahraman yaptı. Kahraman, sunumunda girişimciliğin dijital ve ekonomik boyutuna da değindi. Kahraman, geleceğin girişimcilerine seslenirken, ‘Girişimci olacağınız zaman bütün duyguları yaşamaya hazır olun" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!