Lüleburgaz Belediye Başkanı Gerenli: İklim değişikliğine karşı bisikletle mücadelemiz devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz Belediye Başkanı Gerenli: İklim değişikliğine karşı bisikletle mücadelemiz devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 12:22

Lüleburgaz Belediye Başkanı Gerenli: İklim değişikliğine karşı bisikletle mücadelemiz devam edecek

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesi Belediye Başkanı Murat Gerenli, iklim değişikliğine karşı bisikletle mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

İklim değişikliği projesinin kapanış toplantısı Lüleburgaz’da gerçekleştirildi. Proje Koordinatörü Seden Özen Ergin, proje performans hedeflerini ve gerçekleşme oranlarını paylaştı. Çevre Mühendisi ve Lüleburgaz Belediyesi Plan Proje Müdürü Sibel Balta da karbon ayak izi araştırma sonuçlarını açıkladı. Toplantı, proje ortakları Lüleburgaz Bisiklet ve Motosiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Atıf Aral’ın konuşması, projede özveriyle görev almış bisiklet taksi şoförleri Asilhan Onayoğlu, Hasan Koçarslan, Berkay Ordu, Tarık Akbulut ve bisiklet eğitmeni Buket Övünbay’ın proje tecrübe paylaşımı ile devam etti.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Biz Lüleburgaz’da Meclisimizin aldığı kararla 2017 yılını Bisiklet Yılı ilan ettik. Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisini(LYMBA) kurduk. Bu projeyle beraber Lüleburgaz’da bisiklet kullanımı artırmak için, doğru ve güvenli bisiklet kullanmayı artıracak çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Aynı zamanda Türkiye çapında ses getiren bir projeye de imza attık. Bisiklet taksiler tüm yurtta duyuldu. Yarışmalara dahi konu oldu. Böylece Lüleburgaz’ın tanınırlığının artırılmasına katkı sağlamış olduk. Bunun için çok ama çok mutluyuz. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dünyamızı ödünç aldığımız gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak için Lüleburgaz Belediyesi olarak elimizden geleni yapıp projelerimizi artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Gerenli tarafından Lüleburgaz Bisiklet ve Motosiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Atıf Aral’a, projede görev almış bisiklet taksi şoförlerine ve bisiklet eğitmeni projenin doğasına uygun olarak çam fidanı verildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!