GeriSeyahat Lüksün diğer adı: Orient Ekspress
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Lüksün diğer adı: Orient Ekspress

Lüksün diğer adı: Orient Ekspress

Uzun tren yolculukları bugün insanoğlu için sadece nostaljik bir anlam taşısa da, demir yolları bir zamanlar en rağbet gören ulaşım aracıydı. Lüksün diğer adı Orient Ekspress de öyle...

İlk seferini Paris’ten İstanbul’a 1883 yılında gerçekleştiren Orient Ekspress, döneminin en lüks ulaşım araçlarından biriydi. Yolcularını genellikle Avrupalı üst düzey memur ve diplomatların oluşturduğu trenin masalsı rotası, zamanla aristokrat ailelerin de ilgisini çekti ve böylelikle Orient Ekspress efsanesi doğdu.

Vagonların dekorasyonundan restorandaki mönüye kadar, 19.yy’ın bütün ihtişamını yansıtan Orient Ekspress, gelişen teknoloji ve Soğuk Savaş’ın kısıtlayıcı politikasından dolayı, 50’li yıllardan itibaren önemini yitirmeye başlasa da; 1977 yılına kadar seferlerine devam etti.

Lüksün diğer adı: Orient Ekspress

Tarihi öneminin yanı sıra, popüler kültürde de kendine çokça yer bulan Orient Ekspress’e, Agatha Christie’nin Şark Ekspresi’nde Cinayet isimli romanından, James Bond: Rusya’dan Sevgilerle filmine kadar birçok yerde rastlamak mümkün. Evet, Orient Ekspress bugün artık Paris-İstanbul arasında mekik dokumuyor ama hafızalardaki yerini her zaman koruyacak.

 

platinumag.com tarafından hazırlanmıştır.

 

False