LÖSEV'den moral iftarı

Güncelleme Tarihi:

LÖSEVden moral iftarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 12:46

LÖSEV'den moral iftarı

Haberin Devamı

LÖSEMİLİ Çocuklar Vakfı (LÖSEV) zorlu tedavi sürecinden geçen çocuklar ve ailelerine yalnız olmadıklarını hissettirmek, moral kazanmalarını sağlamak amacıyla iftar yemeği düzenledi.

İzmir'deki La Cigale Restauran'ta düzenlenen iftara LÖSEV'e kayıtlı lösemili ve kanserli 200 civarında çocuk ve ailesi katıldı. Etkinlikte basın mensuplarına bilgi veren Halkla İlişkiler Birimi yetkilisi Gamze Perçin Edirne, LÖSEV olarak her yıl çeşitli illerde moral iftarları düzenlediklerini belirtti. Etkinlikle moralleri yüksek tutmayı amaçladıklarını kaydeden Edirne, "Lösemili çocuklara parasız tedavi ve kolej eğitimi veren, maddi destek vererek tedavilerini sürdürmelerini sağlayan LÖSEV ailesi olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da, yardımlaşma duygusunun farklı bir anlam kazandığı ramazan ayı boyunca tüm ailelerini kucaklıyor ve değerli bağışçıların destekleriyle onları yalnız bırakmıyoruz" dedi.

Çocukların zengin ve fakirinin olmayacağını, doğarken hepsinin eşit doğduklarını ve hepsinin en iyi sağlık, tedavi ve eğitim koşullarını kavuşturulmalarının gereğini vurgulayan Edirne, şunları söyledi:

"Bunu sağlayacak olan biz büyükleriz. LÖSEV'de bütün çocuklar eşittir. En mükemmel tedavi, en iyi koşullarda hiçbir ayrım yapmadan verilir ve yüzde 92 oranında iyileşirler. Çocuk ve yetişkin bütün onkoloji hastalarının kanser hastalığı ile savaşabilmeleri için ilaçlar kadar doğal proteinlerden zengin beslenmeleri, hijyen ve temel ihtiyaçlarının eksiksiz olması, kuvvetli moralle hayata sımsıkı bağlanması gerekiyor. LÖSEV olarak diyoriz ki; bir çocuğun hayatından ve sağlığından daha değerli bir şey olamaz. Bu nedenle fitre ve zekatlarınız, ramazan bağışlarınız çocuklarımızın iyileşmeleri ve hayata sımsıkı sarılmaları için çok önemlidir."

BİNLERCE AİLEYE YARDIM KOLİLERİ

Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde 16 bini aşkın lösemili ve kanserli çocuk ve ailesine içerisinde gıdadan giysiye, kırtasiyeden oyuncağa pek çok ihtiyaç malzemesi bulunan yardım kolileri ulaştırdıklarını hatırlatan Edirne sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ramazan'da siz de lösemili bir çocuğa bir koli mutluluk armağan edebilirsiniz. Birçok temel ihtiyacın yer aldığı koli seçeneklerinde et ve et ürünleri de bulunuyor. LÖSEV'e kayıtlı ailelere gönderilmek üzere 'Ben de bir koli almak istiyorum' diyenler; 'Acil Yardım Kolisi', 'Küçük Aile Kolisi', 'Gülen Aile Kolisi', 'Büyük Mutlu Aile Kolisi' olmak üzere hazırlanan bağış kolisi seçeneklerine yönelik detaylı bilgilere www.losev.org.tr sitesinden bize ulaşabilir, yardımlarını iletebilirler. Ayrıca Ramazan ayı boyunca destek vermek isteyen duyarlı kişi ve kuruluşlar Türkiye'deki tüm banka şubelerinden, PTT şubelerinden, telefon numaralarımızdan, tüm GSM operatörleri faturalı hatlardan 3406'ya boş bir SMS göndererek veya www.losev.org.tr üzerinden bağış seçeneklerini inceleyerek katkıda bulunabilirler."

Duyarlı vatandaşlara yönelik uyarılarda da bulunmayı ihmal etmeyen Gamze Perçin Edirne,  hastalarına yardımları ileten LÖSEV'in asla sokakta para toplamadığını, para ile gazete, dergi satmadığını belirterek, evlerine, işyerinize gelerek bağış isteyen, kendilerine acındırarak sömürmek isteyen kişileri 155 Polis imdat veya LÖSEV telefonlarından haber vererek yakalatmaları tavsiyesinde bulundu.

Mehmet KURT /  İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!