LÖSEV'den 'kurban bağışı' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

LÖSEVden kurban bağışı çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 15:12

LÖSEV'den 'kurban bağışı' çağrısı

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - LÖSEMİLİ Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Kurban Bayramı'nda vekaletle kurban kesimi yapacak.

LÖSEV, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın icazet ve kurban esasları doğrultusunda kurban bağışlarıyla binlerce lösemili ve kanserli çocuğu iyileştiriyor. 9 yıldır vekaletle kurban kesimi yapan LÖSEV, bu yıl bağış miktarlarını yurt içi 750 TL, yurt dışı için 255 Dolar veya 230 Euro olarak belirledi. İsteyen, LÖSEV'in hesabına bankalar, internet bankacılığı, elden, PTT şubelerinden, Alo LÖSEV hattı aracılığıyla bağış yapabilecek.

Lösemili çocukların tedavisine katkı amacıyla yürütülen kampanyaya ilişkin LÖSEV Antalya Şubesi'nden yapılan çağrıda, her kurbanın lösemili çocuklara can olacağı belirtildi. LÖSEV'e vekalet verilerek kurbanların dini usullere göre kesildiğinin belirtildiği açıklamada, "Dini vecibeler yerine getirilerek kurbanlar kesilirken, lösemili ve kanserli çocukların da hayatları kurtarılıyor. Çocuklar ve ailelerinin 12 ay boyunca taze et ve et ürünleriyle beslenmelerini sağlıyor. Bağışlarınız sayesinde, hastası olan fakir, fukara ve yoksun insanların et yemesini, hasta çocukların en iyi koşullarda tek kuruş harcamadan iyileşmesini ve hayat bulmalarını sağlayarak kurbanın gereğini yerine getiriyor" denildi.

Etlerin hemen tüketilemeyeceği için kesen kurumlara ödünç verilip daha sonra taze et ve et ürünü olarak geri alındığı da belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Böylece lösemi ve kanser hastalarımız yalnızca Kurban Bayramı'nda değil, tüm yıl boyunca taze et ürünleri ile besleneceklerdir. Et ve diğer gıdalardan zengin beslenen hastalarımızın vücut direnci yükselmekte, vücut savunmaları güçlenmektedir. Böylece hastalıkları kolayca yenerek iyileşmektedirler."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!