Lösemili çocuklar donanmayla tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Lösemili çocuklar donanmayla tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2015 18:17

- Lösemi tedavisi gören bir grup çocuk, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Foça Deniz Üssü'nü ziyaret ederek, Türk donanmasının çıkarma unsurlarını tanıdı - Meslekleri tanıma amaçlı olarak düzenlenen gezide üsteki bir çıkarma gemisini ve anı odalarını ziyaret eden çocuklar, yaşadıkları deneyimden mutluluk duydu

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Lösemili çocuklar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Foça Deniz Üssü'nün konuğu olarak, Türk donanmasının çıkarma unsurlarını yakından tanıma fırsatı buldu.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) İzmir Şubesi'nin, çocukların meslekleri tanımaları ve gelecek yaşantılarına yön verebilmelerinin yanı sıra moral bulmaları amacıyla düzenlediği geziyle lösemi tedavisi gören 5-16 yaş gurubundaki 40 çocuk, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Foça Deniz Üssü'nü ziyaret etti.

Üsse gelişlerinde Foça Deniz Üssü Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun tarafından karşılanan çocuklar, kendilerine rehberlik eden komutanlarıyla birlikte öğle yemeği yemelerinin ardından üste konuşlu çıkarma gemilerinden TCG Ç-153'ü gezdi.

-Komutları çocuklar verdi

Geminin sefere çıkmasının canlandırıldığı gezide, gemiye tank ve paletli personel taşıyıcı yüklemesi yapıldı. Köprü üstüne çıkan çocuklar, komutanlardan geminin faaliyetleri hakkında ve seyrüsefer cihazları hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı

Sefer öncesi yapılan hazırlıkların birebir uygulandığı gezide, bazı komutlar da çocuklar tarafından verildi.

Çıkarma gemisinde bulunmaktan büyük heyecan yaşadıkları gözlenen çocuklar, merak ettiklerini de gemide görevli subay ve astsubaylardan öğrendi.

Geziye katılan çocuklardan Buket Bekret, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade ederek, bu geziyle ilk defa bir savaş gemisine bindiğini ve tank gördüğünü söyledi.

Serhan Tuncay da gezide gördüklerinden sonra Türkiye ile gurur duyduğunu belirterek, kendisi için eğlenceli ve güzel bir gezi olduğunu dile getirdi.

Tedavisi sonrası lösemiyi yenen çocuklardan Umut Aydın ise aynı hastalığı yaşayan çocuklara moral verdi. Kendisinin durumunda olan "ben iyileştim siz de iyileşebilirsiniz" diye seslenen Aydın, geziyi çok güzel bulduğunu kaydetti.

-Amfibi piyadelerin başarılarına tanık oldular

Çocuklar gezi kapsamında ayrıca Foça Deniz Üssü'ndeki Deniz Piyade Tugayı'nda, Kıbrıs Barış Harekatı ve İç Güvenlik Harekatına katılan birliklerin başarılarının gözler önüne serildiği anı odalarını gezdi.

Haberin Devamı

Deniz Piyade Tugayı Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız'ın çocuklara eşlik ettiği gezide, tam teçhizatlı modern deniz piyadesi ile Osmanlı dönemindeki levent kostümlü asker, çocukların ilgisini çekti. Anı odalarındaki sergilenen silahlar ve dokümanlar hakkında bilgilendirilen çocuklar, başında gece görüş dürbünü de takılı olması nedeniyle "robot" olarak adlandırdıkları deniz piyadesiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çocuklar, gezi sonunda komutanlara teşekkür ederek üsten ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!