Lösemi hastası eczacı ilik nakli bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Lösemi hastası eczacı ilik nakli bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 11:46

- Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşayan eczacı Mehmet Akgün, lösemiyle mücadele ediyor

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşayan ve lösemi teşhisi konulan eczacı Mehmet Akgün, kemik iliği nakli bekliyor.

Evli ve iki çocuk babası olan Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılından bu yana lösemiyle mücadele ettiğini belirterek, sağlığına kavuşmak için ilik nakli olması gerektiğini söyledi.

Vatandaşlara kök hücre bağışında bulunmaları yönünde çağrı yapan Akgün, bağışın sağlığa hiçbir etkisi olmadığını ifade etti.

Kendisine tanı konulduktan sonra kemoterapi gördüğünü ve tedavisinin sürdüğünü anlatan Akgün, "Bu hastalıktan kurtulmam için kemik iliği nakli olmam lazım. Uygun olabileceği düşüncesi ile önce aile ve yakınlarımda ilik arandı, fakat kardeşlerimden ya da akrabalarımdan uyumlu ilik bulunamadı" dedi.

Akgün, Türkiye'de yeteri kadar donör bulunmadığını vurgulayarak, "Türkiye'deki donör sayısının artması gerekiyor. Donör sayısının artması, benim gibi ilik bekleyen hastalar için umut ışığı olacak. Bu nedenle insanları donör olmaya çağırıyorum. İlik nakli zor bir olay değil, organ nakli olarak düşünüyorlar ama öyle değil" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!