Londra yangını buzdolabından

Güncelleme Tarihi:

Londra yangını buzdolabından
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 23:15

Londra’da geçen hafta 79 kişinin öldüğü Grenfell Kulesi yangınının bir buzdolabından çıktığı ve standartlara uygun olmayan dış yüzey kaplama yüzünden hızla yayıldığı açıklandı.

Haberin Devamı

İNGİLTEREnin başkenti Londra’da geçen hafta 79 kişinin öldüğü Grenfell Kulesi yangınının bir buzdolabından kaynaklandığı ve standartlara uygun olmayan dış yüzey kaplaması yüzünden hızla binaya yayıldığı bildirildi. Polis yetkilileri, yüksek can kaybı yüzünden sorumlular hakkında ölüme sebebiyet suçlamasının söz konusu olabileceğini kaydetti.

Emniyet Müdürü Fiona McGormack, yangının Hotpoint FF175BP tipi buzdolabından çıktığını söyledi. Söz konusu buzdolaplarının geri çağrılmasının söz konusu olmadığını, ancak üretici firmanın incelemelerini sürdürdüğünü kaydetti. McCormack, “Uzmanların yaptığı değerlendirme sonucunda yangının kasten çıkarılmadığı sonucuna vardık” dedi.

Üretici firma Whirpool, yaptığı açıklamada yangına neden olan söz konusu buzdolabını inceleyebilmek için temaslarının sürdüğünü belirterek “Bu korkunç trajedi karşısında üzüntümüzü ifade edecek söz bulamıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Polis açıklamasında ön incelemelere göre, bina yüzey kaplamaları ve yalıtım malzemelerinin de standartlara uygun olmadığı belirtildi. Yangına dayanıklı olmayan inşaat malzemeleri yüzünden alevlerin hızla binayı sardığı kaydediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!